Urus + Setia

3:39 PM 25 Comments A+ a-

Alhamdulillah dah setel Karnival Hari Terbuka Pusat Jalurlebar Komuniti di Felda Sg Behrang pada 3 November yang lepas.. dua hari gak la kamiorang berkampung kat sana.. Banyak aktiviti menarik yang ada masa karnival tu.. semput gak la kalo nak listdownkan.. tapi takpe, guwa wrap-up kan dengan bantuan gambar je lah.. cuci mata nengok gelagat masa aktiviti =P



Angry Bird
 Giant Dam Ular
 Lucky Ducky 
Score Goal
 Bercerita kanak-kanak
Tarik King Queen
Paintball

Urusetia yang memang sangat setia depan camera =P

our beloved incik Boss =P
senyum leborrrrr aje ek incik.. eheee

event edisi Sg Behrang kali ni guwa lebih rileks dan enjoy gile arrr.. sebabnye guwa dengan partner guwa (Asmah) dapat part jadi cameraman.. so memang kamiorang bebasla berkeliaran sambil cucimata di segenap ruang karnival pada hari ittew.. sememangnyelah kamiorang sangat bersyukur sebab sepanjang karnival berlangsung pagi tak hujan.. tapi memang panas taktau nak kata la.. guwa dok repeat tanya soklan "skang jam pukul bape asmah ? dah pukul 1 ke ? " pada hal masa tu baru pukul 10.30 pagi.. dia punya panas perhh tak hengat.. tapi bila masuk je sesi petang, memang Allah turunkan hujan.. patutla pagi tu panas dia lain macam.. 

Alhamdulillah dah selesai pun karnival di Felda Sg Behrang.. punyela komited nak menjayakan event tu sampaikan ada antara Team Members demam la.. sebab cuaca agaknye.. panasss yang amat sangat pastu berlari-lari dalam hujan plak untuk menjayakan program tu.. guwa sangaaaat berdoa harap² dorang sempat recover lah sebelum upcoming event on this 10 November di Felda Gunung Bongsu, Kedah.. ada lagi 2---3 hari untuk pulun makan ubat betol² dan jaga kesihatan.. 

Sipbekla antibodi guwa kira masih mampu bertahan dalam meredah segala onak dan duri dan pertukaran cuaca.. Syukurrr Ya Allah :)

Dua site dah setel.. next event Jumaat ni will be at Felda Gunung Bongsu.. tunggu kehadiran rombongan cik kiah kami ! kehkehkeh

*kat sana guwa dengar bunyi² bahawasanya guwa dengan partner guwa (Lin) akan dapat part jadi pengerusi majlis... habes huru hara la karang kalo guwa dengan Lin dapat pegang microfon tu =P

  • Felda Sg Klah, Sungkai (13 Oktober)
  • Felda Sg Behrang, Slim River (3 November)
  • Felda Gunung Bongsu, Kedah (10 November)
  • Felda Gunung Besout 1, Perak (17 November)
  • Felda Gunung Besout 2, Perak (21 November)
  • Felda Trolak Utara, Perak (24 November)
  • Felda Gunung Besout 5, Perak (27 November)
  • Felda Gunung Besout 4, Perak (29 November)
  • Felda Ijok , Selama Perak (3 Disember)

25 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
November 07, 2012 delete

Event jelajah Felda yea

Reply
avatar
wantie
AUTHOR
November 07, 2012 delete

wah.. aksi tarik teh tu memang superb. siap bengkok bengkok badan lagi tu.

Reply
avatar
November 07, 2012 delete

wah banyak lagi nak kena jelajah ni.

Reply
avatar
naF1s
AUTHOR
November 07, 2012 delete

Nanti kt gng bongsu bila anamizu ngn partner dpt mic jgn berkaroke plak...mic tu utk mempengerusikan majlis

Reply
avatar
Ash Give
AUTHOR
November 07, 2012 delete

komited bersungguh sunggu sampai ada yg demam.. caya la.. banyak aktiviti dia mmg seronok, paintball pun ada..tu yg syok tu :)

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
November 07, 2012 delete

wah...bestnya....

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

haah lebih kurang camtu la

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

akak Teh Tarik tu mmg stylo la kak..
siap pusing2 angkat kaki lagi =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

haah SRC.. ada lagi 7 site belom setel =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

errr alamak incik Boss datang =P
iye incik, saye cube utk tidak
berkaraoke bila dpt mic ittew nti.. ehee

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

tu la punye komited sampai ada yg demam..
ha tu la Abu, aku mmg fokus lebeyhh kat
aktiviti paintball tu memandangkan ramai
jejakaS hensem di situ.. ahaksss ~

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

semestinya besla Boni =P

Reply
avatar
November 08, 2012 delete

amboi...syok ye. banyak game!

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
November 08, 2012 delete

menariknyaa sukan neka ni.=_=..lama x aktif cmtu..asyik duk ofc je..bosan

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
November 08, 2012 delete

part bercerita kanak-kanak tu siap pakai kostume tuu. bagus betul. :)

tak sampai johor ke ? semua perak. heheee:D

Reply
avatar
aniqbukhary
AUTHOR
November 08, 2012 delete

Untung laa.... hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

sbb byk games tu yg jd syok tu Dhiera ! ehee

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

tu la bila asyik kena dok ofis je
cik ana pon jd bosan gak MIJ =P

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

yup budak2 tu semua pakai costume.. comell je nengoknye =P
errrr xde sampai Johor la CT sbbnye yg ni cover area
Perak + Kedah je... wilayah utara.. eheee

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 08, 2012 delete

errr untung jugak la Aniq.. ehee

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
November 09, 2012 delete

Eh apsal aku boleh terlepas entri menarik ni ek hihi


Tengok Angry Bird, macam best. Dam ular, lagi best. Tiba part paintball tu tiba² aku jadi jelesss, serius 'mengidam' nak main se-round dua ;D

Untung kauorang dapat join karnival macam ni, seronok!



Ok akhirnya terpampang juga gambar encik boss yang kerap diceritakan tu.. hehe

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 11, 2012 delete

Errrr mane de kau terlepas entry ni la Sop..
ini kau bace gak ape.. eheee =P

mmg best2 majoriti games yg ade ni.meh arrr
mai sini dtg Karnival ni Sop.. eheee =P


akhirnye aku berani gak letak muke incik boss
kat sini Sop sbb aku rasa perlu ada.. ehee =P

Reply
avatar
Sanji Ngatmi
AUTHOR
November 12, 2012 delete

angry bird dekat sangat .. hahahahaha

Reply
avatar
anamizu kaito
AUTHOR
November 13, 2012 delete

saja bagi dekat.. tu pon jenuh dok aim x kena2.. hahaha

Reply
avatar
Yousof
AUTHOR
November 14, 2012 delete

Ehehe iyelah! ;D

Takpe, aku bagi chance kat orang² Perak dulu hihi.

Hihi, barulah mudah orang nak kaitkan beliau dalam cerita kau kan.

Reply
avatar