gila seks?

11:49 AM 41 Comments A+ a-


lu orang yang pergi keje naik tren mesti skang tengah paranoid pasal sorang brader ni yang dikatakan gila seks dan masih lagi bebas berlegar-legar mencari mangsanya...muahahahahaha *gelak jahat gila*
dah dua orang member blogger guwa share pasal bende nih.. 

brader hensem nih la

ini suspek yang disyaki melakukan perbuatan terkutuk tersebut.. perhhh! dah macam ayat pembaca berita plak guwa.. brader ni dikatakan menggeselkan punggungnye pada wanita-wanita yang berdiri dalam kesesakan manusia dalam tren.. masa orang tengah sesak-sesak tu la dia wat keje.. ape jadah die dok gesel punggung kat wanita-wanita?? haiyo tanye lagi ke?? 



Dlm tren dia buat keje tu…dia mmg bergesel dgn bdk pompuan ni dr KL sentral smpai la stesen sg buloh…bayang kan la dlm tren tu betapa ramai org mmg x leh nk ckp la..sampai je stesen sg buloh kami (saya ngan akak sorg ni) perasan yg kat seluar dia basah…saya pun trun n cari budak pompuan td nk tanye ape tejadi kat dia….bdk ni cite yg mmg dia ada rase ‘something; kat punggung dia…tp dia x tau ape bendenye…mmg saya tgk kat seluar bdk tu pun ada kesan “air’dia …mmg kurang ajar org ni…dgn muka puas dia tersenyum mase kluar dr tren…saya ada buat laporan kat KTM staff tp diorg ckp dia x de kuase nak tangkap…hampeh betul…kalu ikutkan smlm dah tertangkap dia ni…masalahnye time tu x de plak polis kat sg buloh station…


guwa amek dari blog iMbobo.. ha tengok! tak ke macam haremm perangainye tuh??? tapi sorang member blogger guwa ni dah ade satu cara camne nak solve problem yang macam haremmm nih.. 


jeng..jeng...jeng~ memperkenalkan produk kreatif hasil ciptaan shawn!!! punggung anti gesel!!!! *name komersial habes dah nih*





selamat sikit kot kalo gadis-gadis semasa di luar sana yang p keje balik keje naik tren.. sure lu orang berminat kan nak beli??? jangan malu jangan segan.. produk ni macam limited edition je guwa tengok.. kalo nak info lebih try la p tanye kat  shawn sendiri... sure die tak kedekut taik idong masin punye nak share dengan lu orang.. 
eh takde..guwa takde dapat pape komisen pon tolong promote bende nih.. betol takde! tengok muke suci guwa ni *wink-wink*


*sory shawn,guwa pinjam gambar produk lu..guwa nak lukis konfem tak jadi langsung..kehkehkeh





nota kecik : blogdrama guwa (airmata lelaki) tu dah masuk part three.. guwa macam bermalas-malasan pulak nak sambung.. tapi dah aura2 tak puas hati je kalo guwa biarkan kisah nazmi & lia tergantung tak bertali gitu.. nantilah guwa sambung =P





airmata lelaki | part 3

5:16 PM 10 Comments A+ a-

sambungan dari airmata lelaki | part 2

**********************************
"ape? 
betul ke ape makcik dengar ni?"
mak midah terkejut.

"betul makcik..
saya nak jadikan anak makcik ni sebagai isteri saya"

"ya allah lia.. mak tak sangka ada juga orang nak anak mak ni"
 senyum lebar mak midah.

"ala mak ni..janganla over sangat..malu la lia mak"

"nazmi ye nama anak tadi? makcik tak kisah.. tapi biarlah beradat kan.. 
taknak lah nanti orang kampung mengata macam-macam pulak sebab majlis nikah cepat sangat.. 
kang ade pulak yang kata lia ni mengandung anak luar nikah..
eee tak sanggup makcik!"

**********************************


cukupla takat tu je guwa bagi part three ni.. lu orang kasi ending sendiri la.. malas pulak rase nak sambung dah..karang kalo guwa sambung, die jadi typical malay drama atau novel plak.. biar je lah kisah nazmi & lia abes kat situ je.. boleh gitu?? lu orang pon sure dah bleh agak ending die jadi cane kan? kan? kehkehkeh




berus daripada bulu babi

11:06 PM 29 Comments A+ a-






baru setel tengok ejen halal kat tv al-hijrah.. pengacara dia Muniff Isa.. pelakon drama BFF TV3 aritu.. rupanya muniff ni anak   Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Dr Isa Dr Md Sabu.. gugel punya gugel, rupanya dia penah bawak watak Botak Chin terbitan Astro Prima sebab dia  boleh berbahasa Mandarin dan Hokkien...dahsyat dia ni rupanya..hensem pun hensem..kehkehkeh
berbalik pada siri ejen halal.. guwa baru je sedar kewujudan rancangan tu..rupanya dah start lama ade.. last week ejen halal selongkar pasal pinggan mangkuk yang ada sumber dari tulang babi dan juga bahan bahaya Melamin.. kandungan melamin tu bahaya pada kesihatan..tapi ramai yang kurang peka.. 
minggu ni pulak pasal berus dari sumber bulu babi.. banyak info dalam ejen halal ni bagi.. maklumlah BERUS ni bukan saje orang guna untuk berus cat malah dalam kosmetik pun ade.. dalam bidang makanan pun tak kurang gak.. kita yang islam ni sedap² la guna berus tu.. pada hal tah² kat berus tu ada sumber bulu babi..huh~
macam kat pasar² malam kan,ade orang jual apam balik atau pun jagung bakar.. sapu majerin guna berus.. tak tahulah berus tu dari sumber halal atau tak.. so same² la beringat.. 



Ciri-ciri bulu BABI : 
  • Bulu yang rimbun dihujungnya (senang cerita, bulu BABI ni bercabang dihujungnya).
  • Boleh diubahsuai dengan bahan kimia untuk menjadi lembut atau keras.
  • Susah tertanggal dan jatuh atau cepat rosak.
  • Senang didapati berbanding bulu haiwan lain.
Bulu BABI ni dipanggil dalam B. Inggeris ‘hog bristles, boar bristles, and pig bristle



 sumber : lukisanduniaku


lawak ke der dan youtube

11:31 PM 8 Comments A+ a-



harith iskandar.bukan nama baru dalam comedian.. masa dia dengan afdlin dalam AH-HA dulu guwa antara penonton tegar siri komedi tu.. and bila harith come up masa LAWAK KE DER kat istana budaya aritu, memang tak rugi lah kot sape yang beli tiket.. guwa? owhh guwa ofkos la tak pegi.. tengok kat astro??? jangan tanye.. rumah guwa ni abah guwa banned astro..

"dulu masa zaman guna tv kena ada lesen tv, kalut pakat sorok tv bila dapat tau ada pegawai yg akan datang check.. skang ni bila dah takyah guna lesen tv,gatai p bayar mahai watpe lagi.. hampa nak,hampa boh la..abah takmau.. " 

selambe je abah guwa bagi.. kehkehkeh

guwa berterima kasih pada sape yang rajin  upload video kat youtube.. so dapatlah jugak insan-insan yang takde astro macam guwa ni tengok kat youtube je acara-acara berprestij gittew kan.. part jozan dengan achai + mail lambong memang takyah kata ape lah.. sampai dorang sendiri bleh gelak atas stage live..hahaha
part harith pon stylo.. rilek je die buat lawak in english.. sempoi arrr harith! and ape yang die cakap pasal malaysian VS singaporian tu memang betol pon.. perangai malaysian memang camtu =P
tapi rasenye lawak ke der tu dah banyak yang kene remove kat youtube.. sipbek guwa sempat donload dah aritu.. bleh gak layann sampai pecah perut =P


air mata lelaki | part 2

12:51 AM 8 Comments A+ a-

sambungan dari  : airmata lelaki part 1



lepas dengar je cerita fina, nazmi terus memecut keretanya laju ke rumah zu.  hari sabtu zu memang off. kebetulan zu di rumah.. dengan make up agak tebal dan baju agak singkat zu pun keluar rumah.. seperti sudah ada janji temu dengan seseorang..

"eh hai u! errrrr u tak kerje harini?" tanya zu sambil mengunci pagar rumahnya.terkejut melihat nazmi yang terpacak di depan rumahnya.

"i nak tanya u.. siapa lelaki yang i nampak dengan u hari tu?" tanya nazmi tegas.

"errrrr....lelaki mana?" zu cuba berdalih.

"u tak payah nak drama sangatla.. i nampakla.. even kawan u pun semua dah tahu yang u ni sebenarnye buat i ni jadi spare part u saja kan??" 

"eh sayang... u percaya apa yang diorang cakap tu semua?? diorang tu semua jeles sebab u pilih i untuk jadi wife u la sayang..." sambil tangan zu berjalan lembut ke dada nazmi.

"enough zu enough! mulai harini, u pegi lah berkepit dengan jantan mane yang u nak.. we are finish!" 

"sayang...i..... i boleh explain....." 

"sudahla zu! enough!"
 nazmi menghambur kata-kata tegas. terus meninggalkan zu sendiri.

**********************************
"...ish tak boleh jadi camni. takkan aku nak balik dengan mata merah camni.. konfem mirul bahan aku kaw-kaw karang ni.. " nazmi membebel sendiri sambil  melangkah tanpa arah tuju.. taman tempat dia selalu berjogging jadi tempat dia tenangkan fikiran.. pagi sabtu memang ramai orang.. maklumlah hujung minggu barula dapat luangkan masa untuk riadah.. yang ada keluarga pun masa tu lah nak bawa anak-anak ke taman..
setiap kali fikiran serabut, itulah tempat nazmi..duduk hadap kolam di taman tu sambil bagi makan pada ikan-ikan dalam kolam tu.. tenang rasa sebegitu.
kaki diangkat perlahan.. disebalik kaca mata hitam, mata nazmi masih merah.. masih teringat kata-kata fina.. serabut punya pasal, sampaikan dia off duty harini.. nasib baiklah dah text azri --- partner kerje dia. mintak azri tolong back up..

"hermm.. rupanya  betol la mirul selalu cakap yang perempuan kalo muka cantik, mesti high maintenence pastu bukan bleh percaye! patutla haritu bekepit masa keluar restoran... macam-macam alasan lah konon nak bagi... client lah. kawan kerja lah.. rupenye ke lainnnn! "
merungut lagi nazmi.. bodoh rasanya bila air mata tumpah hanya kerana perempuan jenis begitu..

"weyhhhh! tolongg arrr kejar peragut tu!" agak nyaring suara tu.. 
tapi nazmi tak pasti milik siapa.. kiri kanan ramai orang.. nazmi menoleh.. seorang lelaki berlari melintasi nazmi yang masih tercengang..

"weyhhhh kau ni! tolong tengok je???" sorang wanita tercungap-cungap berhenti betul-betul di depan nazmi..

"err sory encik..adik saya ni memang camni..sory ye encik.. eh dah la lia.. biar je lah peragut tu.. takde ape pon dalam beg tu.." seorang lagi wanita berhenti di sebelah wanita tadi.

"ish akak ni.. senang-senang je nak lepas peragut camtu! hadap sangatla mamat lembik ni! bukan die nak tolong kite pon! pondan betul!" 

"hello sedari.. mulut tu jage sikit.. " balas nazmi..

"errr encik... maafkan adik saya ni.. maaf ye encik.. saye natasya..ni adik saya nazlia" tasya mengatur budi bicara tanda mohon maaf atas kelakuan adiknya lia..

"owhhh adik beradik ke? rugi kakak awak dapat adik macam awak ni.. macam samseng" balas nazmi.

"weyyhhh ni dah lebihh ni!" lia maju selangkah sambil mengangkat tinggi penumbuk.

"ish lia....dah la tu..orang semua pandangla..malu la sikit.." tegah tasya.

"dah la kak jom kite balik!" balas lia tegas. tasya akur. nazmi hanya menggelengkan kepala namun mata tak henti memandang kelibat beradik itu sehingga hilang dari pandangan.

**********************************
"kalo lia jumpe peragut tu,siapla!" 

"ish dah la tu lia.. tak habes lagi ke.." 

"nak habes ape kak.. senang-senang je die rembat barang kite..dah la tu, si mamat tu boleh plak tolong tengok je.. bukan nak tolong kejar ke ape.. pondan betul la"

"lia..tak baik tau cakap camtu.. dia tu bukan taknak tolong tapi akak rasa dia ada masalah tadi tu. sebab akak tengok dia macam blur je masa tu. perasan tak masa kita bercakap dengan dia, dia banyak diam je kan?"  tasya cuba mempertahankan nazmi.

"eee akak ni.nak defend mamat tu plak.dia memang ada masalah.masalah tak reti nak menolong orang dalam kesusahan namenye!" balas lia disertai dengan gelak tawa mereka berdua..

tasya dan lia memang rapat sejak dari kecil.. makan nak sama-sama.. pergi sekolah nak sama-sama.. dah bekerja pun tinggal sama-sama..

"tapi kan lia, akak tengok mamat tu hensem gak tau..entah-entah kan lia, dia single lagi tak.. boleh la akak rekemen  lia kat dia..hehe" 

"akak jangan nak mengade ey..tak kuase la lia dengan lelaki camtu.. macam pondan la kak.. eeee taknakla lia..dah,dah.. baik akak pegi dapur cepat lagi bagus... lapar la kak" lia merengek seperti kanak-kanak kecil..

"alolololo ciannye adik akak ni..lapar ye? meh kite masak meh"

**********************************
"weyhhh mane kau menghilang satu hari suntuk kau tak balik? aku call ofis kau, azri cakap kau off harini.. aku call zu dia tak jawab.. kau gaduh dengan dia ey?" bertubi-tubi soalan mirul.

"emmmm.." keluh  nazmi panjang sambil merebahkan badan ke sofa.

"mi, kau ok ke tak ni? tak pernah aku tengok kau camni.. kalau yang lain, aku tak heran. tapi sampaikan kau off duty satu hari ni, tu yang buat aku muyskil ni.. cube story sikit mi.."

"hemm..aku dah break dengan zu la mirul.. i'm not for her" balas nazmi lalu meninggalkan mirul.

"eh tapi kan kau dah setting majlis kau dengan zu lagi 3 bulan kan???" persoalan mirul tak dijawab.

**********************************
nada dering telefon nazmi menjerit berkali-kali. tapi dia buat-buat tak dengar. malas nak melayan pemanggil tersebut.. ternyata nama "zu" terpapar di skrin.. mirul yang dari tadi mendengar, lantas bangun untuk mengambil dan menyerahkan pada nazmi tapi dengan spontan nazmi menekan butang "silent"...
**********************************
"ala cepat arrr pegi beli tiket tu.. nak tunggu sampai bila lagi?"

"ramai orang lagi arr..jap2 lagi arrr aku beli" balas mirul.

"ish kau ni,nak tunggu orang tak ramai,sampai besok pun tak habes.. meh sini la aku beli." nazmi sudah tidak mahu membiarkan tiket wayang KL Gengster sold out disebabkan mirul tak mahu beratur lama.. nazmi beratur.bersesak-sesak..

"ape kes ni main raba-raba pulak!" suara nyaring itu lagi.. nazmi tercari-cari.. tak salah lagi. memang milik samseng tu.. nazmi tersenyum sendiri.

"kau ape hal main raba-raba orang? nak beli tiket buat arr cara nak beli tiket.. tangan tu simpan arrrr leklok" lia tetap dengan ketegasannya.. tasya yang setia menemani walau kemana saja, tersipu malu. 
nazmi mendekati kedua-dua mereka.

"errr hai..ingat saya lagi?" 

"la mamat lembik ni? mane boleh lupe la.." balas lia menyindir.

"lia....." tasya menjeling lantas satu cubitan singgah ke peha lia.

"eh ingat.. errrr encik ni yang jumpe kat taman haritu kan..?" balas tasya.

nazmi mengangguk tersenyum dan membalas "meh saya tolong belikan tiket. awak duduk la dulu.. lagi pun orang ramai camni memang bahaya sikit..especially PEREMPUAN macam u all  ni " sengaja nazmi menekan perkataan perempuan tanda menyindir lia kerana perwatakannya yang seakan lelaki itu.

lia mencebik bibir sambil menjeling..

**********************************
"sya, cube la kau nasihatkan sikit adik kau ni.. kalau perangai dia tak berubah, sampai bila pun takde siape yang berani nak jadikan isteri tau" mak midah membebel.

"ala mak ni.. orang camni pun sebab nak jage akak.. kalau orang tak garang, nanti kalau ade orang kacau akak ha camne? lagi pun, orang ni takde sape yang nak sebab perangai orang camni, akak tu ade ke yang nak??" balas lia tersengeh.

"amboi...amboi.. sepatah kite bercakap, berbelas patah die balas ye" 

"hehehe..ala mak, bukan mak tak tahu si lia ni.. kalau sampai jodohnye nanti, mesti ade je yang nak  kat anak mak   yang samseng ni kan lia..?" tasya mempertahankan adik kesayangannya.

"ha tengok tu mak. akak pun sokong orang tau!" 

"haah eloklah kau orang berdua.. kau sokong sangatlah adik kau ni sya.. asyik berkepit aje kau orang ni.. mintak-mintak la kahwin nanti pun boleh same berdua sekali..senang sikit hati mak ni ha"

bergema gelak tawa mereka..

**********************************
"kau jangan nak malukan mak mi.. semuanya mak dan ayah dah tempah.. apa mak nak cakap pada tetamu yang mak dah jemput? apa mak nak cakap pada saudara-mara kita nanti? 

"alaaa mak cakap lah memang zu dengan mi dah takde jodoh.."

"amboii senang kau cakap mi..mak tak kira, yang mak tahu majlis tu tetap jalan!"

"mak..tolong la jangan buat macam ni mak.." rayu nazmi.

"tengoklah anak abang ni.. mak tak kira.majlis on!" tegas ibu nazmi.

"ai..anak saya sorang je ke?" ayah nazmi menjeling tersenyum pada isterinya.

**********************************
"aduhhh..masak aku camni..mane nak cari bini within this 3 months?" nazmi membebel seorang diri.
truuttt...truutttt *dering telefon bimbit Sony Xperia  nazmi..

"...jom lunch same jom sayang.." -zu

"cissss! dah bekepit sana sini ada hati nak bersayang-sayang dengan aku lagi.."

**********************************
mee bandung yang dipesan sampai. perut yang memang dah berkeroncong tak dibiarkan lagi.
baru sesuap, nazmi dilanggar dari belakang. terlepas sudu di tangan.
seorang lelaki jatuh tersungkur di depan nazmi.

"ish dari haritu aku rase nak hentak je muka kau ni tau!"

"eh awak, sabar..orang semua tengok ni" nazmi menahan lia.
kolar baju peragut tersebut digenggam sekemasnya.penumbuk lia ditarik sehabis kencang.

"dari haritu aku dah janji,kalau aku jumpa kau lagi,memang nahasla!"
peragut tempoh hari tak henti-henti memohon maaf. menyesal terserempak lagi dengan lia.

"ishh aku kan die ni...! eeeeee!"

"awak..dah la tu.. dia pun dah minta maaf tu.." nazmi menyabarkan lia.
beg tangan diserahkan kembali pada tuannya.

"arhhh! kau diamlah! asal jumpa kau je mesti masalah! ishh!"

"wahhh..cantiknye bahasa. dah la awak kejar peragut tu sampai dia langgar saya tengah makan."

"eleh baru langgar sikit je pun" lia tak mahu mengalah.

"sekarang ni saya tak kira. yang haritu punya salah pun awak tak tebus lagi.."

"yang haritu?salah ape pulak?"

"wahh dah lupe..bukan main sedap lagi panggil orang pondan..dah lupe?"

"oho yang tu..aku rase tu memang fakta" balas lia tersenyum.

"arhh takde.sekarang ni saya nak awak tebus balik kesalahan awak..campur dengan yang awak langgar saya tadi.."

"eleh takde hal lah.cakap je aku kena buat ape.."

nazmi tersenyum..

**********************************
"eh u.. lame i try contact u tapi tak dapat..u pergi mane sayang" zu masih cuba menggoda nazmi untuk kembali padanya.

"sory u.. kita dah takde apa-apa lagi kan.. please leave." tegas nazmi.

"ala u...i mintak maaf sangat..i tahu i salah.. kita mulakan hidup baru ok"

"owhh sory sangat cik zu.. i dah ada pengganti. u cari orang lain ok.."

"u... wedding kita kan 3 bulan je lagi..ape u cakap ni.. u ni suka bergurau kan"

"errr asslamualaikum cik.. minta maaflah.. dia dah cakap taknak tadi kan" lia muncul.

"ehh hello.. who are u nak pandai-pandai interrupt i with my fiance?"

"hello... siapa fiance u? she is my wife to be sekarang.." nazmi memegang tangan lia.
terkedu lia namun lia hanya membatu.

"eeee yang macam jantan ni yang u nak buat isteri ke sayang??? boleh ke nak bagi u anak nanti.." balas zu sambil ketawa mengejek.

"eeee cakap main sedap anak tekak je kau ni kan? kau nak rasa makan nasi guna tiub la ni kan?" lia siap menggenggam penumbuk.

"eh awak..dah la tu..biarkan je la perempuan tak malu ni..jom kita pergi makan sayang" nazmi menarik tangan lia.

zu terlopong sendiri.

**********************************
"kenapelah kan lelaki suka sangat lah dengan perempuan gedik macam tu? ish tak faham betul aku lah" lia membebel. cornetto chocolate di tangannya.
comel.
nazmi yang memandu tersenyum.

"awak.. bukannya lelaki suka perempuan macam tu.. tapi sebab tak jumpa perempuan yang sepatutnya.. by the way, awak belum tebus lagi kesalahan kedua awak.."

"eh tadi bukan aku dah tebus ke? kau siap cakap aku tunang kau.aku diamkan je.kira dah tebus lah tu kan"

"itu baru tebus kesalahan pertama. ini kesalahan kedua." nazmi senyum nakal...


-bersambung part three..kehkehkeh



national blue ocean strategy dan cuti sekolah

11:06 AM 33 Comments A+ a-

last update 3 mac.. sekarang sudah berapa mac daaaa.. bizi gila guwa.. perhhh!  sebelum kata² guwa teruskan, terima kasih guwa ucapkan pada kauorang yang singgah blog guwa ni.. walaupon guwa takde update terbaru, kauorang rajin gak TERsinggah sini.. terima kaseh..hehe

cik ida dengan Tshirt free yang kamiorang dapat..
terus sarung je.. nak test..kehkehkeh =P


start awal mac aritu guwa dengan partner guwa (cik ida) bizi sikit.. maklumla, ofis kamiorang tak henti ²  menerima kunjungan tetamu.. 2-4 mac aritu ada program dengan student dari USM(University Ambassador Programme) under National Blue Ocean Strategy 5.. program iCT village namenye.. so disebabkan program tu base on IT, so dengan rasminyalah guwa dengan cik ida terlibat sama.. kami sebagai penyedia tempat ICT untuk melancarkan lagi program tu lah..3 hari program tu berlangsung.. alah macam program baktisiswa lah.. sape yang student Uni tu konfem tau je =P  

*terima kaseh pd pihak USM + SKMM wilayah utara

setel je program tu, guwa dengan cik ida proceed pulak dengan program cuti sekolah (PCS) edisi mac.. PCS ni salah satu job scope kamiorang.. wajib ada program PCS on every school holidays in a way to make sure adik-adik yang bercuti tu tak cuti semata-mata..  kamiorang ni kan kerja dalam kampung (felda) so bila ada PCS ni at least adik-adik dalam felda kamiorang ni takde la terkapai-kapai kelemasan takde bende nak buat.. program kamiorang ni ala-ala School Attack versi dalam felda la..kehkehkeh *bajet la kaw ana! =P

seminggu gak guwa dengan cik ida perah otak untuk setelkan PCS edisi mac kali ni.. target group kamiorang kali ni pon cuma fokus pada umur 13-17 je.. sebabnye sebelum² ni kami aim dari sekolah rendah sampai menengah.. tapi kali ni kamiorang amek yang menengah saje.. besor² sikit budaknye.. akhir zaman ni saiz manusia pon semakin kecik kan? eventho adik² umur 13/14 tahun tapi saiz badan kecik je.. macam sekolah rendah je saiznye..

so start dari 14-16 mac tu memang pack la program.. dari pagi sampai ke petang.. malam pulak memang pengsan la.. tercium je bau malam, masuk je isyak terus dengan jayanya guwa tunaikan kewajipan.. pastu terus zZZZZZ..kehkehkeh... 
PCS edisi mac  pon dah setel dengan jayanya semalam.. alhamdulillah dah selesai program setakat minggu kedua mac ni.. heading towards our next project pulak pasni.. tu pon kena setelkan sebelum cik ida kena p kursus on 26-29 mac ni.. guwa bakal ditinggalkan sendirian selama 4 hari.. uwawawa cik ida pliss la jangan pergi tinggalkan sahabatmu ini!!! *ngengade pulak kaw nih ana =P



*terima kaseh tak terhingga kepada :
-adik² yang sudi melibatkan diri
-pihak pengurusan Felda yang sudi hadir
-shue aida (felt craft workshop)
-achik bern (sponsor goodies bag)
-of kos tak lupa partner guwa : cik ida =P


nota kecil : terima kaseh jugak pada boni JLL3 sebab perasan yang guwa lama tak hapdet..hehe
aktiviti terjah balas bermula..hiyakkk! =P

ape celop tu sebenarnye lucah???

12:00 AM 48 Comments A+ a-

errrrr korang....korang.... kalo korang selalu singgah kat blog kitew ni, korang dah tau yang sebelum-sebelum ni kitew selalu gune GUWA je kan? kan? tapi kan korang... semenjak ade cite ape celop yang kat TB3 tu kan, kitew asyikasyikasyik nak gune perkataan KITEW je tau.. pastu kan korang... mak dengan abah kitew pon suke sangat tengok ape celop tu.. tambah-tambah plak bile tengok watak si sawi atau abang boboi (taiyudin) tu... maklumla watak sawi tu kan sopan santun, ramah tamah, berbudi pekerti , hormat orang tua, pandai jage tatasusila... semua sifat mahmudah lah kat die.. kan??? =P

mase cite tu belom keluar aritu, tiap kali kuar iklan promo die, mak dengan abah kitew macam rimas gile sebab sikit-sikit kuar dialog  "ape celoppppp!" tapi bile dah dok pulun tengok dari episod satu sampai episod tiga haritu jadi enjoy la plak.. tiap malam isnin mak kitew siap pesan kat aiman suruh remind bile ape celop tu dah start nanti.. sakan mak kitew dok tengok gelagat sawi dengan aman (kamal adli) tu.. gelak aje dari awal sampai habes.. kitew pon tompang sekaki la layannn.. kehkehkeh


TAPI kan korang.. sorry la sebab ade tapi pulak.. kitew ade gak terbace sebelum ni pasal dialog "ape celup" yang asalnye dari filem hantu bonceng arahan ahmad idham tu sebenarnye lucah.. errrrrr betol ke??? 

Apa celup adalah ‘what the fuck?’
Celup adalah kata ganti lain untuk perbuatan memasukkan ** zone 18sx bermula, berhati-hati ketika membaca ** cendawan ke dalam salur peranakan female sehingga berjumpa kedua-dua tempat potong. Ianya menggambarkan proses tumbuk sambal tetapi dalam keadaan basah seolah-olah ianya dicelup-celup…
Mengambil kesempatan ke atas kefemesan perkataan celup, si tokk guna skrip ‘apa celup’ iaitu mengalih bahasa ‘what the f***’ apabila dia terkejutan, kepelikan, kegampangan, dan sudah habis kata menggambarkan dirinya yang f***ed up…Tak logik kalau ditranslate secara direct ‘celup’ yg digunakan tookkk (aku lupa nama dia dan malas nak cari) gemuk tu kepada celup biskut dalam air, atau celup berus dalam dakwat atau kucing celup lidah ke dalam air susu. Tak logik. ‘Celup’ pada perkataan ‘apa celup itu adalah celup lain macam. Kalau Azwan ali suka ‘apa neraka’ untuk what the hell, si tookkk guna ‘apa celup’ untuk ‘what the fuck.’Dan Ahmad Idham membawa predikat kotor ini ke dalam filem, manjadikannya satu tabiat sebuah watak lantas disebut berulang-ulang kali adalah pada aku tidak wajar...


kitew dapat cerita tu dari sini dan agak kurang sesuailah cerite tu  untuk tontonan kanak-kanak kecil sebab dialog-dialognye boleh menjadi ikutan kanak-kanak.. maklumla budak kecik memang cepat belajar benda-benda gini.. tapi kite kurang pastila pasal frasa ape celop tu.. memang macam pelik je bunyi die kan? dari haritu lagi dah guwa  (dah terfamiliar plak gune guwa =P )  rase something je bile dengar frasa ape celop tu.. telinga ni rase macam tak kene je... kauorang rase cane?

gam kanji

10:41 PM 20 Comments A+ a-


ini bukan kisah zaman batu.. ini cerita kurang lebih 10 tahun dulu punya kisah..masa tu fesbuk takde lagi.. komputer yang ade pon yang jenis gedabak besar bontot die tu.. jangan mimpila nak dapat gune komputer zaman tu.. blog? jangan tanye.. yang ade pon blok pangsapuri je kot.. BLOGSPOT guwa memang tak kenal.. mase tu gam kanji ni femes.. harga die pon sekupang dah bleh dapat.. kalo sekarang ni budak-budak  nampak duit syiling sekupang (sepuluh sen) diorang buat tak nampak je.. 


kalo masa zaman skolah dulu.. budak lelaki memang nakal gila.. pantang bile cikgu takde dalam kelas je, diorang sesaje je maen gam kanji ni.. letak kat tapak tanganlah pastu mule la nak takotkan budak-budak pompuan yang suci murni ayu semua tu.. terjerit-jeritla budak-budak pompuan nih berlari sana sini sebab taknak kene dengan gam kanji tu.. guwa tak lari sebab budak lelaki tak berani kaco guwa.. kehkehkeh... sipbekla guwa tak nakal.. kalo tak, guwa dah tenyeh-tenyeh gam kanji tu kat budak-budak lelaki tu =P


ehem~ guwa tempek header baru..kalerful gila.. hahahaha
guwa usaha sendiri godek sana sini buat header camtu..
taktau la kalo yang comot camtu pon ada yang nak cedok gak.hahaha
ontheway blog marathon balas jejak kauorang ;)

copycat II + ulangtahun

10:20 AM 19 Comments A+ a-

mac dah muncul.. dah 3 hari dia datang.. kebizian guwa menjadi penghalang untuk guwa terjah rumah kauorang yang sudi singgah dan tinggal tapak kaki kat diary kecil guwa ni.. owh pasal entry sebelum ni yang copycat tu.. sebenarnye ade sorang hamba allah ni dia amek HEADER comot guwa tu.. amek kat sini maksud guwa bukan jenis amek sikit cho'et tu.. ini jenis amek sebijik-sebijik pastu tempek kat blog dia..pastu siap taruk link dia kat header kita punya tu.. yes betol semuanya milik ALLAH.. guwa pon bukan buat sendiri dudel 2 ekor tu.. itu freebies dari cik dil kerana manisnya epal.. guwa siap drop komen duabelas kali kat entry cik dil untuk mintak izin nak gune dudel die tu untuk tempek kat blog guwa ni.. 
pada guwa tak salah pon nak cedok.. ramai je yang cedok untuk share kebaikan dari mane-mane entry.. tapi cara CEDOKan tu perlu ada cara yang betol lah.. kot ye pon malas tahap gaban, janganla amek sebijik-sebijik.. kalo setakat nak copy entry pastu bubuh link sumber, tu tak jadi kesalahan pon.. at least orang tau kita cedok benda tu dari mana.. 
guwa bukan pendodoldudel yang terer.. tapi at least guwa bukan pencedok yang berjaya.. guwa dulu masa memula buat blog pon memang blur.. memang tak reti langsung bab-bab header footer ke ape jadah lagi istilah yang ade dalam blogging.. tapi at least guwa pelan-pelan belajar.. bukan maen cedok hentam keromo pastu bile tuan pemilik tu tegur, mintak maaf pon tak.. ade sivik la sikit.. jiwa memang perlu kental tapi kalo buat salah, say sorry tu adalah yang terbaek eventho MAAF tu kadangkala tak bleh nak ubah pape.. 

********************


eh guwa nak wish selamat ulangtahun kelahiran untuk sahabat blogger guwa ni sebenarnye.. tapi dah TERmerepek lebih pulak.. harini besday ayie.. alah owner blog ai3zarisha dot blogspot dot com.. ayie ni terer madah pujangga.. semua entry ayie memang puitis.. untuk ayie, selamat ulangtahun kelahiran.. semoga terus berjaya dalam kerjaya.. jangan lupa jemput cik ana ni kalo nak walimatulurus ye.. kehkehkeh