contoh najis besar ?

11:20 AM 30 Comments A+ a-


assalamualaikum..

weekend memang selalunya ada majlis kawen lah kan.. macam guwa ni kerja plak dalam felda, memang dah jadi aktiviti wajib hujung minggulah untuk pergi majlis ceni.. maklumlah orang dah jemput kena lah pegi.. tambah plak bab makan free kan.. memang sory lah guwa nak lepaskan camtu je.. kehkehkeh

minggu ni sorang lagi kawan sekolah guwa dah tamatkan zaman bujang.. Shahrizam namenye.. permaisuri hatinya orang Keratong 4.. last week majlis kat umah pompuan.. minggu ni umah shah plak..cite bab nikah kawen ni guwa teringat ada satu cite pasal bab nikah.. camni cite die :

"...cuti hari minggu yang lepas, aku pergi satu majlis akad nikah kawan pada kawan aku. Waktu tu aku bercuti kat kampung dia. Jadi bila ada kenduri macam tu dia pun pergi dan ajak aku sekali. Aku pun ikut lah sekali.
Masa tu majlis akad nikah dijalankan diruang tamu. Ramai orang aku tengok.. sambil duduk bersila mengelilingi tok kadi dan pengantin lelaki. Dahsyat, pengantin tu duduk atas bantal macam raja. Aku jarang tengok majlis macam nih.
 Jadi masa bersila tu, aku pun mengesot sikit² untuk dengar apa yang tok kadi akan tanya. Rupanya macam² jugak tok kadi tanya. Tapi ada satu soalan yang menyebabkan aku malu besar.. errr ape kes aku plak yang malu besarr ??Tok kadi tanya pasal satu hari berapa kali kene sembahyang, dengan lajunye mamat pengantin tu jawab "lima".
Tok kadi tanya lagi, bagi contoh² najis kecil .. ?
dia pun jawab kencing baby yang kecik lagi.
Tok kadi pun angguk ler, jadi aku rasa jawapan tu ok la kut.
Tok kadi tanya lagi contoh najis besar, mamat tu mula dah panik, jeling kiri, jeling kanan, mula tengok syiling, aku rasa macam nak tolong je mamat pengantin tu..bukannye susah, jawapannya anjing ngan babi je..tapi mamat tu dah mula berpeluh jantan keluar kat dahi.tok kadi mula senyum.Aku sebut dalam hati moga2 dia dengar 'anjing ngan babi la hoi',
tapi rupanya aku cakap dalam hati dia tak dengar. ciss ! Aku tak tahu apa yang jadi lepas itu tapi yang pasti majlis tu jadi kecoh sebab ramai orang sekeliling yang tengah minum air sirap waktu tu tersembur keluar minuman tu terkena baju ramai orang.. aku pun sama, masa tu aku pon tengah baekkk punya dok layann air sirap tu, tiba² aku semburkan balik !dah kene member kat tepi².. kecoh jadinya.. aku pegang mata aku, penuh dengan air mata. Yang aku ingat masa tok kadi tanya tentang contoh najis besar kat pengantin tu keadaan senyap sunyi gila ! Tapi bila pengantin tu jawab "Taik Gajah" suasana jadi hingaQ terus dengan gelak ketawa orang yang dah takleh tahan.. nak control cemana ?? “taik gajah ?”besar betul najis tu !nak² bila gajah makan durian dengan bijik sekali..."

ha jangan dok gelak kat orang sangat. kena kat batang idong sendiri baru tau langit tinggi rendah. jangan taktau ada pengantin lelaki siap pengsan 2---3 kali masa nak akad nikah tak lepas²... sampaikan pak dia kena tulung urut belakang la baru buleh lepas akad nikah.. hehe




shahrizam dan isteri (sham) dikerumuni kami---kami kawan satu kelas dedulu.. tak lama lagi ada sorang lagi bakal menyusul.. semoga segalanya dipermudahkan.. amin ---

guwa ? errr doakan je ye. ada tu ada la nanti sampai kad jemputan ;)


sumber cite guwa dapat dari email.

Tips | cara mengorat sebenar

12:39 AM 45 Comments A+ a-



mempersembahkan  ------- TIPS MENGORAT EDISI… errr edisi benar kot =P

Maaf le kat entry sebelum ni guwa macam memain plak kan.. yelah kekononnye nak bagi Tips mengorat lah sangat kan.. last² takde pon.. ketiak wangi gak  yang ade.. ahakss =P

Tapi !

Ahah ade tapi kat situ.. macam ada aura telepati plak bila tetibe Ejam mai singgah pastu siap bagi tips mengorat Lenglui (awek) yang betol ! guwa pon terjahla kan.. wahhhh kemain meriah lagi tips ejam bagi.. haaa meh sini nak kongsi meh.. ada la sikit tips yang perlu diambil tahu kalo nak mulekan mengorat awek ni...

*tips ini selalunye untuk mengorat awek yang situasinye kite boleh jumpe die kerapla contohnye kat tempat keje ke.. kat kedai area rumah kite ke..
*kalo yang jumpe sekali je kat konsert jom heboh, keberkesanan untuk guna tips ni tak tahulah ye. It’s on your own risk. Ahakss =P

  • Senyum

Kalo muka jenis ketaaaaaat je, sory la bro. belom pape lagi dah nak buat muke ketaaat je kan ? manela awek nak sangkut bro. tapi takyah la dok semyuuuum manjang plak. Satgi awek tu ingat ada wayar shot ke hape.. naya plak.

  • Wangi

Ini harus! Macam ejam cakap la pompuan akan tertarik dengan bau wangi.. kadang² dia akan jadi rindu bau wangian yang tiap hari dia selalu bau.. pastu pulak kan,bila tiba² bau tu takde dalam satu hari, normally gegerl akan tertanye² dan rindu bau tu.. tak kisahlah pakai jenis ape.. asalkan wangi.
Part mulut, ketiak, kaki ape semua tu memang haruslah jugak wangi.kalo yang tu busuk, tak jadi jugak.

  • Segak / Kemas

Ha part ni memang kena jagala.. bukanla maksud segak tu wajib muka kena hensem. Pompuan ni sebenarnye dia bukanla pandang sangat rupa. Seriyesly, gegerl sebenarnye takdela sangat nak kejar yang hensem. Tapi memadailah kalo segak atau kemas. Paham dak ? dia macam biarlah muka macam pecah rumah sekalipon tapi usaha la pakai kemas², rambut janganla serabai.
Pastu plak, pakaian plak janganla jenis koyak kat lutut ke hape. Tu macam nak p konsert rock boleh la kot. Kalo tiap kali nak mengorat, ko pakai cantu rasenye baik lupekan je lah kot.

  • Caring / ambil berat

Ambik berat ni tak perlulah ko pegi amek penimbang berat pastu siap tanye plak lagi berat awek tu bape kilo.. kalo camtu sah-sah dapat penampar free je kot =P
Kalo kebarangkalian ko terserempak dengan die tu banyak kali, ko spontan je tanye contohnye :

“dah makan ke ?” die plak jawab “haah baru je dah tadi”
Pastu jawabla “ala dah ke ? baru nak belanje”

konfem die senyum manje je. Pastu next time try la ajak betol² plak. Tapi make sure ko belanje la. Janganla pulak die yang bayar. Memang tak dapat arrr kalo camtu =P

okeh cukup takat ni dulu.
nanti guwa sambung.
membantu tak kali ni ? =P

* Ejam , jangan marahh ha. guwa eksploitasi tips yang lu kasi ;)
demi membantu kawan guwa tu. kehkehkeh

Tips | cara mengorat

8:53 PM 35 Comments A+ a-

tajuk macam haremmm kan ? hahaha ampun ~ ni semua sebab sorang kawan cik ana punya ayat la ni.. petang haritu ada lepak sat dengan dia.. dia dok sembangla pasal takdak awek.. susah nak tackle awek la.. tak reti nak ngorat lah. bla.. bla... bla..

bukan susah nak tahu orang tu suka kat kita ke tak... tengok 'body language' dia pon dah boleh tau dia suka ke selesa ke tak ke dengan kita..

jumpak awek putihgebucomel 

muka jadi kagum gila.. hahaha

"weyhh ana, susah arrr nak tackle pompuan.. aku tak reti la weyhh.. cer hang ajaq aku camne nak ngorat pompuan.. aku ni umoq pon dah bape weyh.. hang kan ramai member cecomey.. mai arrr bagi kat aku sorang dua.. hahaha " 

citt ! nak "sorangdua" tu yang buat cik ana gelak besaq.. nak ngorat pon suruh member tulung. ada hati nak sorangdua.. bagi dapat SORANG dulu.. pastu baru bleh proceed nak ada duatigaempat.. ahaaakkss

eh konon tajuk nak bagi tipS kan ? ade ke tah tips.. google je lah senang. jumpak kot nanti.. ahaha =P

tipS #1 ----- mulut kena wangi
tipS #2 ----- ketiak kena wangi
tipS #3 ----- kena TRY sendiri. bukan mintak tolong member. be gentleman.

cukupla dulu kot ? sambung nanti plak.. ehehe

Cameron Highland

11:04 PM 43 Comments A+ a-


  • al-kisah ahad tadi cuti Hari Malaysia kan ? sangat bersyukurlah sebab cik ana dapat cuti ahad plus isnin... kami pon plan lah nak prank si besday gerl sorang ni (anis -- gambar)  sebab besday dia baru je 2---3 hari lepas.. plan punya plan kononnye nak pegi ipoh pastu lelepak kat taman botani ke gunung lang ke.. pastu nak baling la tepung ke telor busuk ke hape.. 


  • tetibe pagi tu bila dah berkumpul semua, terus bunyi :
"errr jom naik Cameron !"
"wahhh jom ! jom !" <------ yang lelain kemain lagi gedik jawab =P
dan kami pon kerabatlah Cameron tu.. kerabat punye kerabat, sampai gak la kat kebun Teh Bharat.. posing sesikit pastu minum teh sikit.. pastu terus gerak pulak p terjah Strawberry Farm.. sekali kat situ buleh plak perut dok buat hal.. jenuh dok lari cari toilet dulu.. sipbaik dan jumpak, kalo tidak memang naya habaq hang ! cayaq ! adeh =P





  • memang dugaan sungguh la.. orang lain sakan dok pilih beli tu beli ni, pabila perut buat hal dan cirit-birit melanda, sangatlah tak best untuk buat apa pon =.='












  • kerabat Cameron di kala cuti umum ditambah keadaan yang sesak mengalahkan KL sangatlah tak legend.. kena main gear + break ----  gear + break    sampaikan 1 pekan Brinchang tu bau hangit ! sampai je kat tetengah bukit nak sampai area pasar malam Brinchang tu, punyala banyak keta tersadai kat tepi jalan.. dan majoritinya kereta made in Malaysia + manual.. semua dok keluar asap kiri kanan ! cuak gila cik ana nengok ! tak terkecuali jugak BLE cik ana nih.. terpaksa stop terus kat situ jugak bila asap kuar.. memang cuak habis arr masa tu.. mampos la ni karang kene ketuk memahal.. duit lagi la ni nanti --- tu je la dalam kepala hotak cik ana masa jadi camtu.. kengkawan lain  memasing dok bagi moral support suruh jangan risau ape semua.. mau tak riso engko ! kereta berasap weyh ! 
pastu sipbekla ada sorang makcik ni mai sembang.. dia kata :  "keta makcik pon penah jadi ceni gak.. bagi rehat dalam sejam dua pastu enjin dah sejuk boleh jalan semula.. jangan risola ye " 

phewwww punyela lega masa dengar makcik tu cakap cantu.. alhamdulillah setel rehatkan enjin dalam 2 jam sambil jenjalan kat pasar malam Brinchang tu, kamiorang pon gerak turun ikot Simpang Pulai.. naik je ikot Tapah.. banyak gile jalan rebak.. kalo la tetibe... ish mintak dijauhkanla =.=


behind every successful man, there is a woman

9:20 PM 44 Comments A+ a-

*dalam perjalanan balik.. dia bukak cerita ---


"...memang masa tu aku rasa down gila.. bayangkanla sepatutnya aku dengan batch aku will persue study kat US bila kami setel 2 tahun kat sini.. tetiba malam last tu, prof bagi tau dalam dewan tu, program tu dibatalkan serta merta sebab kegawatan ekonomi.. and kami semua kena tunggu satu surat pemberitahuan.. surat tu nanti akan bagi tahu kat mana Uni bakal kami dihantar.. group yang sepatutnya dapat pegi US, lenyap camtu je.. 

masa tu aku rasa memang gelap arrr dunia aku.. dengan mak ayah aku takde kat sini.. hidup aku memang teruk masa tu.. masa dapat sambung kat **** tu aku just boleh pegi kelas ---- balik kelas.. camtu je la rutin aku.. memang aku tak penah skor tinggi.. 2.0 tak pon 2.1 je.. memang takat tu je la.. 

pastu tah camne, ada sorang student perempuan ni, Sarahani nama dia ---- dia kira budak usrah la.. tudung labuh.. sopan.. cantik.. dia sembang dengan aku.. Sarahani macam tahu² je aku memang down gila masa tu.. bagi semangat macam² kat aku.. pada hal memang tak pernah kenal pon.. macam² program usrah / islamik yang dia ajak aku join.. aku pon masa tu redha je.. aku ikut je join.. 

dan alhmdulillah, hidup aku berubah.. daripada hidup tunggang langgang, aku dah boleh tersenyum puas bila tiap kali azan subuh, aku tak lagi di atas katil dah ! aku mampu bagun dan bersujud pada waktu orang lain sedap meleleh air lior basi ! walaupon sebelumnya aku lah manusia yang akan tarik selimut semahunya.. 
akademik aku pon naik mencanak.. syukur Ya Rabbi!

group Sarahani yang aku join tu ada 1 misi --- jelajah bumi anbiya'.. program tu berlangsung 2 minggu kat tanah suci sana.. dan masa kat sana jugak, Sarahani menyuarakan rasa hati dia kat aku..waktu tu final semester dia.. aku memang terkedulah.. gile engko ! perempuan propose aku kot weyhhh ! pada aku,  kalo aku silap buat keputusan memang sangat besarlah effect dia weyh ! 

waktu tu aku cuma terfikir satu je ---- dia dah final sem. pastu nanti dia dah bekerja.. sedangkan aku ? aku ada berbaki lagi 2 tahun.. walaupon umur kami sama.. tapi disebabkan aku masuk lewat, so lewat jugaklah aku akan habes.. dan Sarahani, aku terpaksa buat keputusan untuk menolak walaupon bukan itu kemahuanku.. 

tak habes kat situ cerita aku dengan Sarahani..

rupanya Ismail (kawan aku yang terlibat sama dalam program jelajah bumi anbiya' tu) ada hati kat Sarahani.. Ismail memang beragama --- kacak --- sopan --- tutur kata tersusun --- berilmu.. pada aku ismail memang perfect lah.. Ismail dan Sarahani nikah di Masjidilharam.. aku terpaksa kumpul kekuatan untuk hadap semua tu..

selesai 2 minggu kat sana, semua krew balik dengan rasa kepuasan yang penuh kegembiraan.. aku ? jangan tanyelah.. memang ada satu rasa perit yang tak dapat aku gambarkan camne.. 

tapi Alhamdulillah... perginya Sarahani, dia tinggalkan aku dengan "kecekalan"--
dan kecekalan itulah yang buat aku terus berdiri sebagaimana aku hari ini.

sangat betul lah frasa 'behind every successful man, there is a woman'
aku hanya mampu doakan Sarahani terus bahagia selamanya dengan Ismail.

Sarahani, ketahuilah bahawasanya kerana awaklah saya berjaya bangkit.. tiap kali ingat balik pasal ni, rasa nak menitik air mata.. seronok campur sedih --- "


*terima kaseh _ _ _ _ _ sebab tak sangka akan share pasal kisah hidop ni.. mesti besar hikmahnye.
*andai dah tertulis bukan jodoh untuk bersama, dah depan mata pon takkan mungkin bersatu. kan? :)

harus memilih

11:26 PM 29 Comments A+ a-



"alah perempuan ni suka memilih sangatla..."

sebenarnye memang HARUS kena memilih kot... takyah kata pompuan la.. lelaki pon same je. kan? soal jodoh la contoh utamanya.. nak isteri yang solehah kan ? takyah yang ada skill macam masterchef hotel limabelas bintang pon takpe... yang pandai masak sikit-sikit pon takpe dah... especially masak feveret food kan? 

sekurang-kurangnya bila hasben balik penat-penat dari kerja, tengok isteri senyummmm je sambut depan pintu.. pastu siap cakap manje je :

"makanan feveret abang saya dah siap hidangkan.. abang mandi.. solat dulu.. nanti kita makan sama-sama k" 

tak ke rasa sejukkkkk je, kan jejakaS kan ? kan ? eheeee =P


*semoga dipertemukan jodoh yang sejukkkkkk mata memandang >.<

syawal | kelahiran

8:30 AM 32 Comments A+ a-


alhamdulillah dah setel majlis Jamuan Hari Raya anjuran ofis guwa punya site.. partner guwa (ida) pon dah boleh tido lena malam ni.. yelah kalo sebelum ni, selagi belom setel, konfem bila nak pejam mata pon dok terpikir lagi "camne la nanti event tu.. hurmmm"  and last-last terlena..

so bila dah setel, dia punya rasa lega tu xtau nak habaq la kan.. rasa nak guling-guling pon ada ! hahaha.. yess indeed guwa bersyukur sesangat sebab barisan Exco persatuan kat felda guwa ni semua aktif memberi bantuan.. dari sebelum --- semasa --- dan selepas selesainye majlis.. Terima Kaseh untuk depa semua la..

jamuan raya SKMM Wilayah Utara haritu kat SIRIM Perda

*****************
hamboiiiii ada yang mengadu kat komen kata guwa tak jemput no... dah jemput dah aihh semuaaaaa sekali.. ada kat entry sebelum ni.. try tengok.. 
err tapi.. tapi.. takdela mention nama satu----satu.. kira jemput terus semua sekali la... alololo majok lak.. takpe-takpe nanti cik ana kenduri kawen bila-bila nanti cik ana jemput k ;)

*****************

lepas setel majlis, kami p terjah umah kawan lama kamiorang ---- kak su yang selamat dapat baby gerl masa 3 September 2012 (16 Syawal) haritu.. 


Ariyana Areesa --- semoga membesar bagai johan ye nak. jadi anak solehah ye ;)

Lazada.com.my

10:53 AM 56 Comments A+ a-

syawal dah makin sampai hujung.. start 1 syawal dulu sampailah sekarang tak benti open house sesaje.. bersyukur lahir dan membesar di bumi Malaysia nih.. makin membesar dengan sehat dan kuat plak tu ! kehkehkeh

start minggu kedua syawal aritu, guwa dengan team kerja guwa memang tak benti la kena attend program open house raya.. waktu pagi je ada masa duduk ofis.. sesi petang memang most of it kena tutup ofis pastu kena pegi open house anjuran site-site lain... 

best ? memang best la sebab bab MAKAN-MAKAN.. sape yang tak suka kan? gile engko tak suke bab makan ! tapi ha sendiri mau hingat arrrr.. masa ramadhan boleh turun 2--3 kilo, mai time syawal dok attend open house sana sini tak hingat dunia makan segala bagai, ha hamek kaw naek sampai 5--6 kilo!

pastu pulak nanti 11 September guwa dengan partner guwa plak kena handle open house raya untuk site guwa.. ni kira guwa jemput sekali lah ni korang semua.. majlis tu start jam 2.30 ---- 4.00 petang kat dewan besar depan ofis guwa nih ha.. bawak la sesape korang nak bawak.. masa tu nanti insyaAllah guwa ade bagi duit raya sikit.. tapi untuk budak bawah umor je la.. untuk bapak dan mak budak tak hado. kehkehkeh

err hape ke tajuk guwa camtu ? sebenarnye nak cakap Lazada nih ha.. senang plus best pulok menghabeskan deduit kat sini.. pilih je nak yang mane.. pastu klik.. pastu buat bayaran.. pastu isi je form die ke alamat mane nak dihantar.. pastu dalam less than dua hari dah sampai barang..



pastu tetibe check dalam bank, alamak mane pegi duit gaji aku ??? adeh kena hack !!! arrhhh cemas ! cemas !! cisss hack la sangat.. hang yang sakan pulun online shopping pastu kata kena hack.. waddehack ! tapi beli barang online ni tengok gak la.. tak semuanya boleh pecaya.. same la jugak macam dunia realiti.. kena pandai pilih la..

*guwa terbaca entry Ejam pasal I--U--Guwa--Lu kat blog dia.. pastu bila part "guwa" tu terkena la sikit kat guwa.. kan guwa guna guwa.. namun ketahuilah bahawasanya daku sangatlah sopan santun + berbudi pekerti orangnye di alam nyata.. kat blog ni je Luorang-Guwa lah hape.. pada hal in realiti cik ana ni sopan seyhh ! citttt yennnadeyyy ! =P

kasut bunga-bunga

11:54 PM 25 Comments A+ a-

sempena syawal ni ramaila jugak dapat jumpe kawan lama kan ? maklumlah ini je la pon ada masa balik kampung, pastu p terjah umah kawan lama.. even kawan tu tengah sedap dok tarik selimut time hujan petang-petang pon pedulik hape kan ? kata Raya ! kehkehkeh


********************************

situasi : masa guwa pegi kedai runcit nak beli serbuk dadih untuk mak guwa.. terjumpa sorang pakcik ni (abah kepada kawan lelaki 1 kelas dengan guwa dedulu)


"... awat tak mai rumah pakcik ? anak pakcik kata raya kedua ada kawan nak mai rumah.. ingatkan kot la ada yang kasut bunga-bunga ke yang mai, sekalinya semua lelaki je!" 

guwa pon slamber jawab untuk hapuskan kekeliruan pakcik tu.

"... err bukan taknak mai.. tapi aritu kawan semua masing2 nak cepat. lagi pon mase tu nak hujan dah.. kalo tak, nak je dah singgah rumah pakcik... "

"... owhh yeke.. takpelah, nanti kalo ada masa ajakla kawan yang lain mai rumah... mesej2 je anak pakcik tu bila dia balik cuti...  "

pastu pakcik tu terus start motor die dan gerak.. tinggalkan guwa tersenyum sorang kat situ..

********************************

wakakaka adoiyai pakcik.. guwa ingatkan hapela ayat pakcik tu nak cakap. sekalinye hamek kaw.. pakcik kemain lagi ye soh guwa mesej-mesej anak pakcik ??? nak yang kasut bunga-bunga ye pakcik ? takpe syawal ade lagi berbaki 14 hari kurang lebih.. nanti besok lusa ade la tu kasut bunga-bunga mai.. 

itu jam, jangan pakcik cari calon untuk diri sendiri pulak dah le. kehkehkeh

hack semula akaun facebook yang di hack

12:04 AM 39 Comments A+ a-

cukup memeningkan tak tajuk guwa bagi ? takde pun kan ? kan ? hehe.. pasal entry email yang sebelum ni. eh entry tu bukan beremosi lah.. guwa menaip tanpa prejudice taw mase tu.. betol ! takde perasaan marah ke hape pon.. tak baik tuduh taw.. taching ahhh guwa ceni.. kehkehkeh

takdelah. sebenarnye guwa cuma meluahkan.. sebabnye ada duatigaempat orang adik-adik pengguna jalurlebar datang ke ofis jalurlebar ofis guwa.. masalahnye semua sama ----- fesbuk kena hack.. dah masukkan email dengan password beberapa kali.. tapi still die cakap wrong password.. pada hal diaorang cakap tak pernah salah pon masukkan password sebelum ni.. pastu mengadulah kat guwa fesbuk kena locked lah.. kena blocked lah.. kena hacked lah.. 

guwa pon memang tak bagi chance lah kan.. tolong boleh tolong. tapi dengar dululah ceramah free dari guwa.. kehkehkeh.. pastu baru guwa dapatkan balik akaun fesbuk yang kononnye kena hack tu.. dan guwa rasa yang hack tu bukan orang lain pon.. bf / gf / kekaseh hati diaorang jugak pon.. pada hal minggu ni minggu trial spm.. guwa boleh pulak slumber je layankannn je bebudak tu dok hadap fesbuk.. arrhh lantak diaorang lah.. sendiri buat sendiri tanggung lah kan.. guwa kerje tetap kerje.. pedulik hape guwa.. kehkehkeh

SATU petua abang besar guwa masa fesbuk dia kena hack tak berapa lama dulu : 

"...aku makan KISMIS untuk dapatkan ilham nak hack semula akaun fesbuk aku yang kena hack tu.... "

oleh itu silalah amalkan pemakanan KISMIS mengikut islam :

  • mengadap kiblat
  • baca bismillah dan selawat ke atas nabi sebanyak 3 kali
  • kemudian baca doa penerang hati
  • masukkan kismis ke dlm mulut dan kemam seperti gula-gula *jangan kunyah
  • makan sebiji-sebiji sehingga habis lebih kurang 20 biji *lebih pon tak mengapa

*ia sangat memerlukan jatidiri dan ketahanan mental serta fizikal yang tinggi... andainya tidak berjaya, cuba dan cuba lagi.. nescaya lu orang akan dapat hack semula fesbuk lu orang ;)

sumber : abg besar guwa