AjiNoMoto

9:30 AM 25 Comments A+ a-


Masa 15-20 tahun kebelakangan dulu, beg plastik Aji-No-Moto ni lah aku dan jugak kawan-kawan aku guna untuk bawak buku pegi sekolah fardhu ain. Masa tu bukan zaman gadget macam sekarang. Bawak beg plastik ajinomoto ni dah kira paling lejen dah masa tu. Harga pun baru 30 sen kalo aku tak silap.

Waktu tu sekolah fardhu ain atau aku panggil sekolah agama. Aku dapat sesi petang. Mula masuk kelas pukul 2.30 petang sampai 5.30 petang. Pegi sekolah agama memang boleh rilek bawak beg plastik ajinomoto ni sebabnya buku tak banyak. Cuma perlu bawak buku tulis yang masa tu buku tulis tu satu buku boleh dibahagi untuk kegunaan 2 subjek. 1 subjek tulis dari muka depan. 1 subjek lagi tulis dari belah belakang. Sempoi gila waktu tu. Ustaz ustazah pon memang sempoi habes waktu tu. Sangat tak berkira. Asalkan engko mau datang belajar pon dah cukup.

Dalam beg plastik ajinomoto tu jugak muat je aku sumbat telekung dengan bekal makanan. Tapi make sure kena pandai susun la. Baru dia compact dan senang nak dibimbit hehehe. Pastu bila waktu petang nak balik tu hujan, beg plastik ni waterproof. Ape ade hal. Redah je hujan. Siap balik sambil main lumba kapal kertas dalam longkang. Bila sampai rumah mak tanya kenapa habes baju basah pada hal hujan dah benti masa sampai rumah tu. slumber je jawab tadi masa kat sekolah hujan lebat lagi mak tu yang baju habes basah kikikiki =P







25 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
PeRdU cINta
AUTHOR
August 20, 2015 delete

Betul..hehe..akak pun bawak je beg simple2..asal ada seketul gambar katun..beres kayuh basikal..dengan gigi rongak..fardhu ain..pe de kesah..kihkihkih..

Reply
avatar
August 20, 2015 delete

berjasa beg ni ya..hihih

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
August 20, 2015 delete

Tak pernah tahu pun yang Ajinomoto ada beg macam ni.

Reply
avatar
August 20, 2015 delete

First time tengok beg ajinomoto ni. hehe. legend betul ni. Dulu2 izz pun satu buku untuk 2 subjek time sekolah agama belah ptg. hihihi. ghinduuu

Reply
avatar
Inani Hazwani
AUTHOR
August 20, 2015 delete

First time kita tengok plastik ajinomoto ni :D

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
August 20, 2015 delete

kenapa mcm x pernah jumpa je beg ajinomoto ni..huhu

Reply
avatar
August 20, 2015 delete

dulu macam tak kisah kan nak bawak beg apa pon.. bawak pensel sebatang, pemadam pembaris je apedehal.... hehehe..

Reply
avatar
August 20, 2015 delete

Beg ajinomoto kegemaran ramai....heheheh

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
August 20, 2015 delete

Budak sekarang try bagi guna beg ni... mau meronta taknak... maluuuu la kononnn..hahahaha

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
August 20, 2015 delete

woah... pes tyme la plak gua tengok beg plastik "perasa punya moto" (aji-no-moto) ni ;3

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
August 21, 2015 delete

Legend betul plastik tu.
Mana nak dapat dah sekarang ni...hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

hehe tu la kan kak. buat rilek je nak beskal mkn cekedis hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

haah tu la mmg berjasa betul beg ajinomoto ni yui hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

tu tandanya Farah muda remaja hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

tu la kn 1 buku utk 2 subjek tu yg rare tu hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

nani pon 1st time gak tengok? hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

sebab beg tu x pnh dipertemukan dgn Una huhuhu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

haah betul tu sis yoorin. pensel sebatang pon xpe. pndai jaga sampai jadi kontot la pensel tu hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

gunakanlah beg ajinomoto hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

budak skrg demand lebeyh hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

ehh plain, hang pon 1st time ke tengok? sblm2 ni seriyes x pnh tgk ke? hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

mmg betul lejen beg ni. lenjan sampai koyak hehe. skrg entahla x penah nmpak ah beg ni cEro hehe

Reply
avatar
August 21, 2015 delete

Assalam ana,
haaaaaaaa
ni pestime akak nengok plastik bag ini he3 :P

pssttt : dari kecik xpernah makan ajinomoto

Reply
avatar
misz sheyla
AUTHOR
August 21, 2015 delete

hihihi...rare nih...dulu2 pun g fardhu ain bawak beg plastik ni....multi purpose..blh jadi payung jugak time ujan

Reply
avatar
August 24, 2015 delete

sy dulu jeles tgk kwn2 g mengaji isi quran / muqadam n rehal dlm beg mcm ni. jeles sbb apa? sbb diorg ada beg tu...tu je hehehehe

Reply
avatar