Aku & Cerita : Jubah

9:30 AM 14 Comments A+ a-




Semenjak semakin meningkat usia remaja tak berape muda ni, aku lebih prefer jubah dijadikan pakaian harian sama ada pergi kerja atau urusan-urusan seangkatan dengannyalah. Kalau masa usia belasan tahun dedulu, gedik-gedik la pakai baju kurung moden lah hape segala. Kini tidak lagi. Tagline iklan sangat. kah kah kah


Ada 2 sebab utama kenapa aku suka jubah. 

Pertama : sebab dia sekali sarung je terus lengkap atas bawah. Memanglah kena pakai tudung baru lengkap. Maksud aku, kalau baju kurung engko nak kena pakai kain pastu nak kena sarung baju die pulak. Kan?

Kedua : sebab mudah nak membasuhnya juga disebabkan alasan yang sama pada yang Pertama tadi. Jubah tak asing-asing baju dengan kain. Nak basuh pun senang. Nak sidai pun senang kikikiki

Majulah jubah untuk muslimah. Ecewaahhh =P




14 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
August 05, 2015 delete

Betul tu Ana..lgpun paten jubah dah banyak pilihan skang kan..semua pun cantik.. :)

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
August 05, 2015 delete

Yes..setuju..cuma muslimah kena lebih perihatin dan hati hati dalam memilih dan mengenakan jubah pada tubuh..

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
August 05, 2015 delete

sy pun sama...suka jubah...nnti nk tmbh koleksi jubah yg ada....ada hati lagi tu nk menyoping hahahha

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
August 05, 2015 delete

Akak tak sesuai pakai jubah sangat sebab akak pendeks dan rendang orangnya. Nanti orang konpius, akak ke meja bulat yang berjalan tu hihihi

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
August 06, 2015 delete

Dah lama tak pakai jubah. Rasa rindu pula. Tapi, kalau saya pakai jubah, saya nampak lebih gemuk daripada biasa. hihihi.

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
August 06, 2015 delete

Zumal suka gak jubah tapi untuk lelaki la, sebab yang sama sekali sarung je pastu sekarang ada macam2 design..

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
August 07, 2015 delete

kita suka pakai jubah juga kak Ana. hehehehe. mana banyak dah baju kurung. boleh kira ha pakai jari.

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
August 08, 2015 delete

Betul la tu senang kan pakai jubah ni. Sekali sarung je dah settle. Lagipun memang dah trend skrg ni pakai jubah. Macam2 Design ada.

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
August 09, 2015 delete

saye ade tiga pasang je jubah...
teringin nak beli jubah banyak2.. haha..
tapi mslhnye pergi keje kene pakai baju kurung.. huhu

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
August 13, 2015 delete

yes Ana,,,sis JM juga punya 2 sebab yg sama...itu sbb suka juga pakai jubah

Reply
avatar
August 16, 2015 delete

Masih igt lg zaman skolah sy pakai jubah kt luar org pndg semcm je

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
August 17, 2015 delete

betul2.. Cik Mimie pun suka pakai jubah..senang :)

Reply
avatar
August 19, 2015 delete

Assalam ana,
haaaa
post la gambor tuan blog dengan jubahnya he3

Reply
avatar