Aku & Cerita : Jubah




Semenjak semakin meningkat usia remaja tak berape muda ni, aku lebih prefer jubah dijadikan pakaian harian sama ada pergi kerja atau urusan-urusan seangkatan dengannyalah. Kalau masa usia belasan tahun dedulu, gedik-gedik la pakai baju kurung moden lah hape segala. Kini tidak lagi. Tagline iklan sangat. kah kah kah


Ada 2 sebab utama kenapa aku suka jubah. 

Pertama : sebab dia sekali sarung je terus lengkap atas bawah. Memanglah kena pakai tudung baru lengkap. Maksud aku, kalau baju kurung engko nak kena pakai kain pastu nak kena sarung baju die pulak. Kan?

Kedua : sebab mudah nak membasuhnya juga disebabkan alasan yang sama pada yang Pertama tadi. Jubah tak asing-asing baju dengan kain. Nak basuh pun senang. Nak sidai pun senang kikikiki

Majulah jubah untuk muslimah. Ecewaahhh =P




14 Lovenote(S):

  1. Betul tu Ana..lgpun paten jubah dah banyak pilihan skang kan..semua pun cantik.. :)

    ReplyDelete
  2. Yes..setuju..cuma muslimah kena lebih perihatin dan hati hati dalam memilih dan mengenakan jubah pada tubuh..

    ReplyDelete
  3. sy pun sama...suka jubah...nnti nk tmbh koleksi jubah yg ada....ada hati lagi tu nk menyoping hahahha

    ReplyDelete
  4. Akak tak sesuai pakai jubah sangat sebab akak pendeks dan rendang orangnya. Nanti orang konpius, akak ke meja bulat yang berjalan tu hihihi

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak pakai jubah. Rasa rindu pula. Tapi, kalau saya pakai jubah, saya nampak lebih gemuk daripada biasa. hihihi.

    ReplyDelete
  6. Zumal suka gak jubah tapi untuk lelaki la, sebab yang sama sekali sarung je pastu sekarang ada macam2 design..

    ReplyDelete
  7. kita suka pakai jubah juga kak Ana. hehehehe. mana banyak dah baju kurung. boleh kira ha pakai jari.

    ReplyDelete
  8. Betul la tu senang kan pakai jubah ni. Sekali sarung je dah settle. Lagipun memang dah trend skrg ni pakai jubah. Macam2 Design ada.

    ReplyDelete
  9. saye ade tiga pasang je jubah...
    teringin nak beli jubah banyak2.. haha..
    tapi mslhnye pergi keje kene pakai baju kurung.. huhu

    ReplyDelete
  10. yes Ana,,,sis JM juga punya 2 sebab yg sama...itu sbb suka juga pakai jubah

    ReplyDelete
  11. Masih igt lg zaman skolah sy pakai jubah kt luar org pndg semcm je

    ReplyDelete
  12. betul2.. Cik Mimie pun suka pakai jubah..senang :)

    ReplyDelete
  13. Assalam ana,
    haaaa
    post la gambor tuan blog dengan jubahnya he3

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu