Aku & Cerita : Lazada



Kisahnya kalini pasal membeli computer accesories. Aku gatal menabur janji manis dengan adik aku si Aiman tu. Aku janji dengan dia kalau dia berjaya skor semua subjek A untuk ujian penggal kedua dia, aku akan belikan gadget yang berkaitan dengan komputer sebabnya memang dah lama dia bodek aku untuk belikan dia headphone dan jugak mouse pad. Saja je aku buat janji cenggitu. Kalo tak, mesti takdenye dia nak pulun skor betul-betul hahaha

Jadinya, memandangkan dia skor straight A, seperti yang aku dah janji, makanya aku wajiblah tunaikan. Takkan pulak aku nak jadi macam politikus yang pandai buat janji aje pastu semuanya dicapati kan aje. sampai sudah tak dapat hape =P



Untuk menunaikan janji aku, maka aku suruh si Aiman pilih sendiri kat laman web Lazada tu, mana satu yang dia nak. Aku bukan taknak bawak pergi beli direct kat kedai-kedai komputer tapi masalahnya, pekan terdekat yang ada jual barang-barang cenggitu, aku kena travel paling dekat pon 100km lebih pergi dan balik. Jadi, aku rasa, beli online lebih menjimatkan. Jimat masa, jimat tenaga dan semestinya jimat minyak. Pilih aje mana suka pastu klik klik klik aje bayar pastu tunggu je lah abam posmen ke abam Gdex ke nanti datang lah hantar depan hidong kehkehkeh

Kemain menggeletis lagi si budak Aiman ni bila dah setel check out apa semua. Siang malam tak senang duduk la dok menunggu abam posmen hantar. Untungla ada kakak murah hati macam aku ni. kehkehkeh =P




41 Lovenote(S):

  1. Pandai Aiman pilih. Cantik cantik :)

    Salam Syawal, Ana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiman kalo bab memilih gadget memang dia juara la kak farah hehe
      salam syawal kak farah! :)

      Delete
    2. Dah sampai dah order si Aiman? Gumbira tak dia?

      Delete
    3. dah selamat sampai dah harini kak. kemain happy lagi si Aiman hehe

      Delete
    4. Seronoklah dia tuh! Confirm sayang giler kat akaknya :)

      Delete
  2. ezy nk jgk!! plz ana plz.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada abg yg single tak? kalo xde, xleh ahahaha

      Delete
  3. Lazada punya gadget collection memang menarik kan Aiman kan? tehehee ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi Plain. kemain engko nak provok lagi si Aiman ek? sudah sudah ngeee =P

      Delete
  4. Aiman ni minat merah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah Aiman mmg suka merah + hitam hehe

      Delete
  5. Mintak benda lain plak aiman,kakak awak tgh murah hati tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mintak lagi, penampor buleh la dpt hehehe

      Delete
  6. hahaha bagus, janji ditepati! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru boleh jadi leader. cewahh! hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. si Aiman mmg untungla kak Mila hihi

      Delete
  8. kite nak akak mcm awak boleh tak? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade abg yg single tak Eka?
      kalo ade, meh roger akak meh hehehe

      Delete
  9. Nak jadi Aiman jugak boleh?
    Nak kakak Ana kita belanja lego, boleh? Wahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cEro mana boleh jadi Aiman. kang sape nak jadi cEro?
      ada abg single tak? kalo ade meh diskas tepi meh.
      jgn kata Lego, kilang Lego terus kakak belanje wahahaha =P

      Delete
  10. Baiknya kakak.. kakak sy pun nak satuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak Aiman mmg baik hati. meh jadi adik ipar dlulu pstu baru belanja hehehe

      Delete
    2. Jadi adik ipar?? bile leh hantar rombongan?

      Delete
    3. tapi ana xde adik pompuan. adik lelaki je ade 2 org.
      boleh la antar rombongan bile2 amir free =P

      Delete
  11. Replies
    1. tikus pon tak poli cenggitu hehehe

      Delete
  12. Lama tak tunggu abam posmen muncul depan idong? Mesti kembang kempis idong tu kan? Kah kah kah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama jugak la. si Aiman dah kembang kempis dah lobang hidong nye tu ha kah kah kah

      Delete
  13. Aiman tak kesah Akak dia murah ati... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. engko jangan Es Es. Aiman yang ini kesahhhh jugak budaknye hehehe

      Delete
  14. bestnye aiman dpt hakak murah hati nk banjer....hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungla ada kakak murah hati nak banjer die hehehe

      Delete
  15. oh pandai memilih ha. hehehe. adik kita pun sama. kalau bab game. laju saje.

    ReplyDelete
  16. Bestnya ada akak macam ana ni. Skor a je pun dah boleh mintak macam2. Senang je nak skor a tu. Hahaha...

    Jauh gak eh 100km baru nak sampai pekan utk beli aksesori komputer. Dah boleh jamak dah tu.

    Bab mcm politikus tu lawak. Keep It up. Bagus x mungkir janji. :)

    ReplyDelete
  17. bijak Aiman...sib baik minta komputer ascesories je..x mahal...kalau di minta hp..x ke parah!

    ReplyDelete
  18. Eh, Aiman suka warna merah ke? accesories merah je semua...hehehe..

    ReplyDelete
  19. Assalam ana,
    amboih3
    untung adiknyer yer
    untuk akak takdop kaaaa he3

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu