Aku & Cerita : Lazada

4:48 PM 41 Comments A+ a-



Kisahnya kalini pasal membeli computer accesories. Aku gatal menabur janji manis dengan adik aku si Aiman tu. Aku janji dengan dia kalau dia berjaya skor semua subjek A untuk ujian penggal kedua dia, aku akan belikan gadget yang berkaitan dengan komputer sebabnya memang dah lama dia bodek aku untuk belikan dia headphone dan jugak mouse pad. Saja je aku buat janji cenggitu. Kalo tak, mesti takdenye dia nak pulun skor betul-betul hahaha

Jadinya, memandangkan dia skor straight A, seperti yang aku dah janji, makanya aku wajiblah tunaikan. Takkan pulak aku nak jadi macam politikus yang pandai buat janji aje pastu semuanya dicapati kan aje. sampai sudah tak dapat hape =P



Untuk menunaikan janji aku, maka aku suruh si Aiman pilih sendiri kat laman web Lazada tu, mana satu yang dia nak. Aku bukan taknak bawak pergi beli direct kat kedai-kedai komputer tapi masalahnya, pekan terdekat yang ada jual barang-barang cenggitu, aku kena travel paling dekat pon 100km lebih pergi dan balik. Jadi, aku rasa, beli online lebih menjimatkan. Jimat masa, jimat tenaga dan semestinya jimat minyak. Pilih aje mana suka pastu klik klik klik aje bayar pastu tunggu je lah abam posmen ke abam Gdex ke nanti datang lah hantar depan hidong kehkehkeh

Kemain menggeletis lagi si budak Aiman ni bila dah setel check out apa semua. Siang malam tak senang duduk la dok menunggu abam posmen hantar. Untungla ada kakak murah hati macam aku ni. kehkehkeh =P




41 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Farrah MF
AUTHOR
August 02, 2015 delete

Pandai Aiman pilih. Cantik cantik :)

Salam Syawal, Ana!

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
August 02, 2015 delete

ezy nk jgk!! plz ana plz.. haha..

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
August 02, 2015 delete

Lazada punya gadget collection memang menarik kan Aiman kan? tehehee ;3

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
August 03, 2015 delete

Aiman ni minat merah ke?

Reply
avatar
Sarip Kumbang
AUTHOR
August 03, 2015 delete

Mintak benda lain plak aiman,kakak awak tgh murah hati tu....

Reply
avatar
Zyra Roxx
AUTHOR
August 03, 2015 delete

hahaha bagus, janji ditepati! ^^

Reply
avatar
Mila Hilas
AUTHOR
August 03, 2015 delete

untung lah kan hihihi

Reply
avatar
Eka Tikah
AUTHOR
August 03, 2015 delete

kite nak akak mcm awak boleh tak? hehehe

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
August 04, 2015 delete

Nak jadi Aiman jugak boleh?
Nak kakak Ana kita belanja lego, boleh? Wahahahaha

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
August 04, 2015 delete

Baiknya kakak.. kakak sy pun nak satuuuu...

Reply
avatar
August 04, 2015 delete

politikus ehh? He He He..

Reply
avatar
August 04, 2015 delete

Lama tak tunggu abam posmen muncul depan idong? Mesti kembang kempis idong tu kan? Kah kah kah..

Reply
avatar
August 04, 2015 delete

Aiman tak kesah Akak dia murah ati... He He He...

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

Aiman kalo bab memilih gadget memang dia juara la kak farah hehe
salam syawal kak farah! :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

ada abg yg single tak? kalo xde, xleh ahahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

hamboi Plain. kemain engko nak provok lagi si Aiman ek? sudah sudah ngeee =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

haah Aiman mmg suka merah + hitam hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

mintak lagi, penampor buleh la dpt hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

baru boleh jadi leader. cewahh! hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

si Aiman mmg untungla kak Mila hihi

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

ade abg yg single tak Eka?
kalo ade, meh roger akak meh hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

cEro mana boleh jadi Aiman. kang sape nak jadi cEro?
ada abg single tak? kalo ade meh diskas tepi meh.
jgn kata Lego, kilang Lego terus kakak belanje wahahaha =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

kakak Aiman mmg baik hati. meh jadi adik ipar dlulu pstu baru belanja hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

tikus pon tak poli cenggitu hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

lama jugak la. si Aiman dah kembang kempis dah lobang hidong nye tu ha kah kah kah

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

engko jangan Es Es. Aiman yang ini kesahhhh jugak budaknye hehehe

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
August 05, 2015 delete

Jadi adik ipar?? bile leh hantar rombongan?

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

tapi ana xde adik pompuan. adik lelaki je ade 2 org.
boleh la antar rombongan bile2 amir free =P

Reply
avatar
Inani Hazwani
AUTHOR
August 05, 2015 delete

Wahh bestnyaaa :D

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
August 05, 2015 delete

bestnye aiman dpt hakak murah hati nk banjer....hehehhehe

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
August 05, 2015 delete

Dah sampai dah order si Aiman? Gumbira tak dia?

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

dah selamat sampai dah harini kak. kemain happy lagi si Aiman hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

Aiman la yg best =D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 05, 2015 delete

untungla ada kakak murah hati nak banjer die hehehe

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
August 07, 2015 delete

Seronoklah dia tuh! Confirm sayang giler kat akaknya :)

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
August 07, 2015 delete

oh pandai memilih ha. hehehe. adik kita pun sama. kalau bab game. laju saje.

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
August 08, 2015 delete

Bestnya ada akak macam ana ni. Skor a je pun dah boleh mintak macam2. Senang je nak skor a tu. Hahaha...

Jauh gak eh 100km baru nak sampai pekan utk beli aksesori komputer. Dah boleh jamak dah tu.

Bab mcm politikus tu lawak. Keep It up. Bagus x mungkir janji. :)

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
August 13, 2015 delete

bijak Aiman...sib baik minta komputer ascesories je..x mahal...kalau di minta hp..x ke parah!

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
August 17, 2015 delete

Eh, Aiman suka warna merah ke? accesories merah je semua...hehehe..

Reply
avatar
August 19, 2015 delete

Assalam ana,
amboih3
untung adiknyer yer
untuk akak takdop kaaaa he3

Reply
avatar