Aku Nasihat Ni Bukan Apa...

3:30 PM 10 Comments A+ a-



Aku sendiri ada few male members yang memang cenggini. Banyak kali jugak tanya kat aku cemana nak mulakan conversation dengan gerl yang baru nak dikenali. Aku sendiri tak tawu nak bagi jawapan sebabnya memang takde satu jawapan solid untuk soalan tu.

Ekceli benda ni depends pada niat jugak aku rasa. Kalau memang sungguh berniat untuk mengenali dan bukan untuk saja main-main, buat gentle je la cakap direct. 'Cakap direct' yang aku maksudkan tu bukannya terus p depan-depan muka gerl tu and bercakap direct yang hang suka dia ke apa. Kalau terus pegi cakap suka kat dia memangla dia akan kata hang gila ke apa belum kenal tetiba cakap cenggitu =P Banyak cara or trick sebenarnya kalau nak mulakan conversation tu.

Haaa tu salah satu contoh. Brader Syahreza ni sebab member dia cabar. Tapi ye lah kan, berpegang pada 'kalau dah jodoh tak kemana', tak sangka permulaan yang cenggitu rupanya jadi isteri dia hehehe. 

Aku ada tanya kat member-member lelaki aku yang masih single, kalau gerl yang mulakan dulu luah perasaan kat hang, apa hang rasa? Ada yang kata tak kisah pon dan sebenarnya lagi beruntung dia kata sebab dia tak payah nak mula dulu sebabnya dia kata, lelaki memang akan malu gila kalau luah perasaan kat gerl tu pastu kena reject. Tak kira lah reject secara lemah lembut ke atau kasar. Yang penting memang kena reject. Malu siot! camtula katanya. Hurmmm habeh tu kalau dah malu kena reject, sampai bila baru nak mula? Apa hang rasa kami-kami yang gegerl ni tak malu ke kalo kami pulak kena reject? =P




10 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Farah
AUTHOR
August 17, 2015 delete

Sejak saya duduk Canada ni, saya tak kisah sangat dah kalau ada orang tiba-tiba je datang tegur nak bercakao dengan kita. Sebab dekat sini, semua orang pun macam tu.

Reply
avatar
tiga lalat
AUTHOR
August 17, 2015 delete

malukan kene reject, mcm kawan wak siang2 je dah kena sound dgn awek dlm bas ekspres dok sebelah tu katanya, 'isteri wak tu tengah tungu kat stesen bas tu' ., huhu2

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
August 17, 2015 delete

tu carik penyakit nama nya wak....kunun nk tmbh kuota la kann hahahha

Reply
avatar
Inani Hazwani
AUTHOR
August 17, 2015 delete

Erkkk. Kena terima dulu ehh. Hahhaa. Macam amna nak terima kalau tuan badan dah berpunya. Ye dak :P

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
August 17, 2015 delete

wahhh. menarik nie. hhaahaha :D

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
August 17, 2015 delete

Gi reject shop jugak best.. takyah nak malu2..hehehe

Reply
avatar
SalbiahM
AUTHOR
August 18, 2015 delete

hahaha..kalau ada lelaki nak berkenalan, jaga adab jangan sampai maki-maki dan menjatuhkan maruah dia...kadang=kadang gurl tak layan sebab dia dah berpunya, so orang lelaki janganla kecik hati

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
August 18, 2015 delete

shafiq joe...jgn ckp x hensem kalau kena reject...mgkin ada sbb lain or di pandang mata si girl tu rasa x sesuai...so din gibap okey

Reply
avatar
August 19, 2015 delete

Assalam ana,
he3
akak memang dari dulu xberapa berkenan kalo yang jenih maen ngorat dedepan ni
mungkin cara yang dok try akak tu tak kena
tak sopan di mata akak kot
he3
tu la pasai akak kenai hubby through ym :)
dah lama dok chat, bru jumpa n berdepan gitew he3

Reply
avatar
August 24, 2015 delete

lelaki yg mulakan langkah dulu tu = gentleman ;-)

Reply
avatar