Alamak Bestnya Boss Cenggini !

11:00 AM 19 Comments A+ a-


Seronoknya la hai kalau dapat majikan cenggini prihatin. Paling best part tak ganggu selepas daripada pukul 5 petang dan hujung minggu tu. Kalau mula kerja jam 10 pagi pastu dapat balik jam 4 petang memang terasa heaven. Ditambah pulak zaman sekarang ni ada whatsapp group kerja, tak tenang rasa. Sepanjang masa ada arahan ad hoc datang. Nak diabaikan terus, tak boleh juga. Maklumlah kiteww kuli jewww. Nak taknak memang kena jugak ambik kesah.
Pastu pulak jenis weekend memang kena kerja. Alhamdulillah lah jugak sebab kerja dalam kampung sendiri dan stay pun dengan family sendiri. Mak ayah depan mata. Sakit demam apa segala dapat juga dijaga. Kalau lah kerja jauh, hujung minggu pulak kena kerja, alamak ai. Ada sikit sedihlah dalam jiwa kalo cenggitu =P






19 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
PeRdU cINta
AUTHOR
August 18, 2015 delete

Bos macam ni sangat perihatin dan memahami..mesti sangat disayangi kakitangan di pejabat..sayangnya terlalu limited edition..kebanyakkan bos kalau boleh suruh buat kerja lebih 24 jam..

Reply
avatar
qayshi sayang
AUTHOR
August 18, 2015 delete

bestnyaaaa !!! HAHA

Reply
avatar
August 18, 2015 delete

Wah busynya akak. Weekend pun kerja. Sabor yer akak. :)

Reply
avatar
SalbiahM
AUTHOR
August 18, 2015 delete

bos macam ni biasanya bos lelaki..dia flexible dengan kita, so kita pun kenalah flexible dengan dia...

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
August 18, 2015 delete

Itu orang kata beza Boss dgn Leader.
Leader ni dia faham perasaan orang bawah, tak macam Boss (sesetengah) asyik nak kejar angka je sampaikan pekerja pun nampak macam robot :)

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
August 18, 2015 delete

untung badan lah kalau dapat BOS cenggini...HEAVEN

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
August 19, 2015 delete

ada je bos macam ni yang x kacau waktu weekend. Alhamdulillah la bos saya setakat ni xde la lagi nak paksa kerja weekend. Ada pun sekali dua je kena bali lewat. Tapi saya dah pernah rasa jugak kena kerja weekend masa praktikal dulu.

Memang x best. Mcm xde life. Lebih baik tolong parents daripada buat kerja semata-mata utk bos aku rasa time tu.

Reply
avatar
August 19, 2015 delete

Assalam ana,
oohooiii
kena kaco lepaih waktu kojer????
seb baek akak tak soper itu
waktu kojer isnin-jumaat
8.30am-6.00pm
itu jaaaaa

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
August 19, 2015 delete

kalau keje mcm ktorang kdg xtentu masa bos bg arahan...kang kalau xrespon...akan ada akibat yang ditanggung oleh negara....wahhh...gitu besar efeknyer....hahahahahha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

mmg limited edition boss jenis cenggini kan kak. susah nak jumpa :(

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

bz tu xdela sgt eizz. cuma lebih kpd tuntutan kerja. weekend kena run jugak. so akak kena cuti on weekdays hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

haah kan kak. boss lelaki slalunya xdela cerewet sgt dgn staff pmpuan.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

yup aku sokong hang cEro. Boss vs Leader. tu yg jadi stress keje hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

tu la sis JM mmg heaven on earth =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

sbnrnye ok je kalo kena kerja weekend. cumanya terasa xde life sbbnye kwn2 lain cuti waktu tp kita ni kena kerja. so nti bila turn kita ni cuti, kwn2 dah kerja pulak. tu yg jd #ForeverAlone tu hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

ada masa-masanya jugakla diganggu waktu lps kerja kak.
wahhh besnya akak isnin - jumaat je keje hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 21, 2015 delete

Deanna takpe. engkorang menjaga kesejahteraan negara. gitewwwww ahahahaha

Reply
avatar
August 24, 2015 delete

nak keje dgn diaaaaaaaaaaaa

Reply
avatar