Alamak Bestnya Boss Cenggini !


Seronoknya la hai kalau dapat majikan cenggini prihatin. Paling best part tak ganggu selepas daripada pukul 5 petang dan hujung minggu tu. Kalau mula kerja jam 10 pagi pastu dapat balik jam 4 petang memang terasa heaven. Ditambah pulak zaman sekarang ni ada whatsapp group kerja, tak tenang rasa. Sepanjang masa ada arahan ad hoc datang. Nak diabaikan terus, tak boleh juga. Maklumlah kiteww kuli jewww. Nak taknak memang kena jugak ambik kesah.
Pastu pulak jenis weekend memang kena kerja. Alhamdulillah lah jugak sebab kerja dalam kampung sendiri dan stay pun dengan family sendiri. Mak ayah depan mata. Sakit demam apa segala dapat juga dijaga. Kalau lah kerja jauh, hujung minggu pulak kena kerja, alamak ai. Ada sikit sedihlah dalam jiwa kalo cenggitu =P






19 Lovenote(S):

  1. Bos macam ni sangat perihatin dan memahami..mesti sangat disayangi kakitangan di pejabat..sayangnya terlalu limited edition..kebanyakkan bos kalau boleh suruh buat kerja lebih 24 jam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg limited edition boss jenis cenggini kan kak. susah nak jumpa :(

      Delete
  2. Wah busynya akak. Weekend pun kerja. Sabor yer akak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bz tu xdela sgt eizz. cuma lebih kpd tuntutan kerja. weekend kena run jugak. so akak kena cuti on weekdays hehe

      Delete
  3. bos macam ni biasanya bos lelaki..dia flexible dengan kita, so kita pun kenalah flexible dengan dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan kak. boss lelaki slalunya xdela cerewet sgt dgn staff pmpuan.

      Delete
  4. Itu orang kata beza Boss dgn Leader.
    Leader ni dia faham perasaan orang bawah, tak macam Boss (sesetengah) asyik nak kejar angka je sampaikan pekerja pun nampak macam robot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup aku sokong hang cEro. Boss vs Leader. tu yg jadi stress keje hehe

      Delete
  5. untung badan lah kalau dapat BOS cenggini...HEAVEN

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sis JM mmg heaven on earth =P

      Delete
  6. ada je bos macam ni yang x kacau waktu weekend. Alhamdulillah la bos saya setakat ni xde la lagi nak paksa kerja weekend. Ada pun sekali dua je kena bali lewat. Tapi saya dah pernah rasa jugak kena kerja weekend masa praktikal dulu.

    Memang x best. Mcm xde life. Lebih baik tolong parents daripada buat kerja semata-mata utk bos aku rasa time tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbnrnye ok je kalo kena kerja weekend. cumanya terasa xde life sbbnye kwn2 lain cuti waktu tp kita ni kena kerja. so nti bila turn kita ni cuti, kwn2 dah kerja pulak. tu yg jd #ForeverAlone tu hehehe

      Delete
  7. Assalam ana,
    oohooiii
    kena kaco lepaih waktu kojer????
    seb baek akak tak soper itu
    waktu kojer isnin-jumaat
    8.30am-6.00pm
    itu jaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa-masanya jugakla diganggu waktu lps kerja kak.
      wahhh besnya akak isnin - jumaat je keje hehehe

      Delete
  8. kalau keje mcm ktorang kdg xtentu masa bos bg arahan...kang kalau xrespon...akan ada akibat yang ditanggung oleh negara....wahhh...gitu besar efeknyer....hahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna takpe. engkorang menjaga kesejahteraan negara. gitewwwww ahahahaha

      Delete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu