Anak-Anak Nakal Ni Sebenarnya...



Ini aku sangat sokong. Sebenarnya budak-budak yang nakal ni ada sebabnya kenapa jadi cenggitu. Janganlah kita tawu nak menuding jari je bila tengok budak tu nakal. Contohnya masa zaman sekolah, aku bukanlah nak kondem mana-mana pihak tapi kebanyakan guru, memang akan pilih kasih. Kalau student ni pandai cerdik bijak, haaaa yang tu depa timang-timang la. Kalau student sorang ni tak pandai, kurang bijak pastu nakal pulak, hermmm memang sorry la cecikgu nak ambek kesah. 

Kesian tau bila tengok. Bukan apa, student yang kurang cerdik ni pon ada hati dan perasaan jugak taw. Jangan ingat depa ni hati batu. Sesiapa saja lah yang jadi pendidik, mohon janganlah ada perasaan pilih kasih cenggitu. Cuba lah untuk jadi seadilnya pada semua student engkorang ok ? ;)




10 comments:

  1. ada sesetengah yang memandang sebelah mata pada pelajar kurang pintar..hakikatnya mereka pandai..percayalah..realitinya yang dahulunya berada dikelas hujung dan akhir..yang kurang dipeduli oleh sesetengah guru..sekarang dia lebih berjaya..kerana mereka pandai..pandai..bijak,,cerdik bukan sekadar diukur dari berapa banyaknya A semata mata..tetapi pandai merebut peluang..gunakan kelebihan diri untuk menampung kekurangan yang ada..

    ReplyDelete
  2. Setuju sangat dengan pendapat Ana tu, kalau kita cikgu patut kena rapat dengan student gini maybe mereka boleh jadi pelajar terbaik dan parent akan buka mata...

    ReplyDelete
  3. ada juga yang nakal sebab terlampau dimanjakan. Ini yang serabut kepala mikir cemana nak selesaikan masalah

    ReplyDelete
  4. Kadang2 masa kecik je nakal, bila dah besar ok aje :D

    ReplyDelete
  5. ada dgr jugak..budak2 nakal sebab kurang kasih syg n nak menarik perhatian parents.. :) yela, mana yg ibu bapa keje n anak2 tggl dengan pngasuh bila mlm balik umah mereka akan buat perkara yg akan menarik perhatian parent.. nakal sebab nak kasih syg :)

    ReplyDelete
  6. Ya Allah, betul tu. Memang terasa sangat bila cikgu pilih kasih ni. Rasa nak menangis pun ya juga kadang-kadang.

    ReplyDelete
  7. dulu sy pernah dikategorikan pelajar kurang cerdik....hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sekarang dh terlebih ceredik nya hehehe

      Delete
  8. Assalam ana,
    yang tu betoi
    bila kurang kasih sayang deme akan seek for attention gitew
    cara mudah nak dapat perhatian ialah dengan buat perangai

    ReplyDelete