Selamat Bertunang


Haritu masa tengok² idea DIY untuk nak bagi hantaran bertunang anak jiran aku, segala macam jenis mak nenek bentuk roti, kek dan cupcake yang keluar. Sampai nak juling jugakla bijik mata aku tengok segala yang ada. Daripada idea lipatan kain baju, pastu gift set untuk bertunang, sampailah ke bab makanan. 

Semua aku tunjuk idea tu kat mak aku. 4-5 tahun sebelum ni, mak aku rajin jugak buat benda² untuk hantaran ni semua. Pantang ade anak jiran yang nak bertunang je mesti mak aku antara insan paling sibuk cari idea. Eksaited lain macam sikit perginye. Maklumlah, abang long aku dah 8 tahun selamat nikah. Ada hero sorang dah. Mak aku jadi eksaited la gamaknye sebab dah lama tak kenduri kat rumah sendiri kehkehkeh =P

Daripada semua idea yang aku usulkan kat mak aku, last² cupcake yang menyerupai Cookie Monster ni yang berjaya menawan hati sanubari mak aku. Kesahnye, berusaha sehabes gigih la jugak aku bodek akak guardian of galaxy sorang tu untuk tolong aku buatkan cupcake bentuk mende nih. Bile dah siap, nampak comel sangat la pulok. Terus rasa macam tak mau bagi kat anak jiran tu. hahahaha. Tapi sebab dah memang niat nak bagi, kena lah bagi. Mana boleh tak bagi kehkehkeh =P



33 comments:

  1. hahaha cantiknya! Bukan setakat nak bagi je, nak makan pun tak sampai hati. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbelah hati masa nak bagi tu hahaha

      Delete
  2. Cantik..nak makan pun sayang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la masalahnye. mmg rasa syg sgt2 nak bagi kikiki

      Delete
  3. Wow. Cantik dan sangat kreatif. Nampak sedapp. Pos sini sikit. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh hehehe. errr nak pos tu yg x sanggup tu. kang smpai sana dah xde rupa cookie monster dah hehehe

      Delete
  4. OMG! Comelnya! Kalau saya, saya sayang sangat nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. syg gila masa nak bagi tu hahaha

      Delete
  5. fuhhh...berapa lama la nak siap buat cupcake cenggini...kalau aku la yg buat, memang aku x bagi la orang lain makan, aku simpan je dalam peti ais, ambik gambar buat frame. biar padan muka semua orang. Susah2 je buat, orang lain sedap je nak nak makan. Dah la dengan ngap sekali je boleh hilang kesenian dalam dunia terus. haha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat base cupcake nye tu x lama mana pon bro ley. nak mendeko boh bulu2 dia yg biru tu je azab sikit. lenguh2 tangan hehehe. mmg mulanya masa dah siap tu rasa syg gila nak bagi. mcm nak cncle pun ada. tapi pikir balik sebab dah niat nak bagi so kena bagi la. hahaha

      Delete
  6. Jahat! Orang tengah lapar dia pergi tunjuk cupcake yg menyelerakan macam tu.
    ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. maap cEro. aku TERsengaja. hahahaha

      Delete
  7. waaa....cantik cupcake nyee...ala2 mommy monsterr....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memula nak boh oreo kat muka dia tu tp cancle sebab anak buah dah bedal bagi habes oreo tu hahaha

      Delete
  8. Replies
    1. alah nani punya makanan lagi selalu sedap2 hahaha

      Delete
  9. ramainya cookie monsters! hahah... elmo mana elmo? ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. elmo tengah emo. malas nk tunjuk muka dia hahaha

      Delete
  10. Wah buleh la buka bakery.. biru ni perisa ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh belum power lagi ni amir. baru nak merangkak buat cupcake. malu nak buka bakery haha. biru tu butter cream je amir. die jd kaler biru tu sbb boh pewarna. kalo nk pure kaler biru tanpa boh pewarna x sure la nak guna bahan ape hehe

      Delete
  11. alahai comey sgt tak sanggup nk mkn hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana sendiri pon rasa mcm nak cancle bagi kat anak jiran tu. tapi kena bagi gak hehe

      Delete
  12. ahaahah....lawak! dah cantik sayang nk beri pulak eh....warna biru...kalau SS tgk ni...terbeliak biji mata hihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa syg nak bagi sebab mcm comel pulak dah hehe. SS tak tengok takpe hehehe

      Delete
    2. Perghhhhh! Menyerlah biru tu.... Lawoooo gilakkkkk!

      Delete
    3. aiseh tawu aje Embak Es Es nih hahahaha

      Delete
  13. Assalam ana,
    biru mata hitam ku
    sedap3 he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm kak. mcm pakai cntact lens ek kak? hihihi

      Delete
  14. Cup cake ni memang awesome laa.. Kalu SS... Sayang kot nak makan.. Iskksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sS syg nk mkn bgi JM je lah

      Delete
    2. rasa sayang hey nak makan hehehe

      Delete