Selamat Bertunang

12:10 PM 33 Comments A+ a-


Haritu masa tengok² idea DIY untuk nak bagi hantaran bertunang anak jiran aku, segala macam jenis mak nenek bentuk roti, kek dan cupcake yang keluar. Sampai nak juling jugakla bijik mata aku tengok segala yang ada. Daripada idea lipatan kain baju, pastu gift set untuk bertunang, sampailah ke bab makanan. 

Semua aku tunjuk idea tu kat mak aku. 4-5 tahun sebelum ni, mak aku rajin jugak buat benda² untuk hantaran ni semua. Pantang ade anak jiran yang nak bertunang je mesti mak aku antara insan paling sibuk cari idea. Eksaited lain macam sikit perginye. Maklumlah, abang long aku dah 8 tahun selamat nikah. Ada hero sorang dah. Mak aku jadi eksaited la gamaknye sebab dah lama tak kenduri kat rumah sendiri kehkehkeh =P

Daripada semua idea yang aku usulkan kat mak aku, last² cupcake yang menyerupai Cookie Monster ni yang berjaya menawan hati sanubari mak aku. Kesahnye, berusaha sehabes gigih la jugak aku bodek akak guardian of galaxy sorang tu untuk tolong aku buatkan cupcake bentuk mende nih. Bile dah siap, nampak comel sangat la pulok. Terus rasa macam tak mau bagi kat anak jiran tu. hahahaha. Tapi sebab dah memang niat nak bagi, kena lah bagi. Mana boleh tak bagi kehkehkeh =P



33 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Farhana Jafri
AUTHOR
September 01, 2015 delete

hahaha cantiknya! Bukan setakat nak bagi je, nak makan pun tak sampai hati. hihi

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
September 01, 2015 delete

Cantik..nak makan pun sayang ni..

Reply
avatar
September 01, 2015 delete

Wow. Cantik dan sangat kreatif. Nampak sedapp. Pos sini sikit. hehe

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
September 01, 2015 delete

OMG! Comelnya! Kalau saya, saya sayang sangat nak makan.

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
September 01, 2015 delete

fuhhh...berapa lama la nak siap buat cupcake cenggini...kalau aku la yg buat, memang aku x bagi la orang lain makan, aku simpan je dalam peti ais, ambik gambar buat frame. biar padan muka semua orang. Susah2 je buat, orang lain sedap je nak nak makan. Dah la dengan ngap sekali je boleh hilang kesenian dalam dunia terus. haha.....

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
September 01, 2015 delete

Jahat! Orang tengah lapar dia pergi tunjuk cupcake yg menyelerakan macam tu.
ahahahaha

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
September 01, 2015 delete

waaa....cantik cupcake nyee...ala2 mommy monsterr....hehehe

Reply
avatar
nusha fasha
AUTHOR
September 01, 2015 delete

Wah cntik..comel.gtu..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

berbelah hati masa nak bagi tu hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

tu la masalahnye. mmg rasa syg sgt2 nak bagi kikiki

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

mekaseh hehehe. errr nak pos tu yg x sanggup tu. kang smpai sana dah xde rupa cookie monster dah hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

syg gila masa nak bagi tu hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

buat base cupcake nye tu x lama mana pon bro ley. nak mendeko boh bulu2 dia yg biru tu je azab sikit. lenguh2 tangan hehehe. mmg mulanya masa dah siap tu rasa syg gila nak bagi. mcm nak cncle pun ada. tapi pikir balik sebab dah niat nak bagi so kena bagi la. hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

maap cEro. aku TERsengaja. hahahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

memula nak boh oreo kat muka dia tu tp cancle sebab anak buah dah bedal bagi habes oreo tu hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

mekaseh Yui hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

alah nani punya makanan lagi selalu sedap2 hahaha

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
September 02, 2015 delete

ramainya cookie monsters! hahah... elmo mana elmo? ;p

Reply
avatar
amir zahari
AUTHOR
September 02, 2015 delete

Wah buleh la buka bakery.. biru ni perisa ape?

Reply
avatar
September 02, 2015 delete

alahai comey sgt tak sanggup nk mkn hihi

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

elmo tengah emo. malas nk tunjuk muka dia hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

ehh belum power lagi ni amir. baru nak merangkak buat cupcake. malu nak buka bakery haha. biru tu butter cream je amir. die jd kaler biru tu sbb boh pewarna. kalo nk pure kaler biru tanpa boh pewarna x sure la nak guna bahan ape hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 02, 2015 delete

Ana sendiri pon rasa mcm nak cancle bagi kat anak jiran tu. tapi kena bagi gak hehe

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
September 02, 2015 delete

ahaahah....lawak! dah cantik sayang nk beri pulak eh....warna biru...kalau SS tgk ni...terbeliak biji mata hihihhi

Reply
avatar
September 03, 2015 delete

Assalam ana,
biru mata hitam ku
sedap3 he3

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 10, 2015 delete

rasa syg nak bagi sebab mcm comel pulak dah hehe. SS tak tengok takpe hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 10, 2015 delete

wslm kak. mcm pakai cntact lens ek kak? hihihi

Reply
avatar
September 21, 2015 delete

Perghhhhh! Menyerlah biru tu.... Lawoooo gilakkkkk!

Reply
avatar
September 21, 2015 delete

Cup cake ni memang awesome laa.. Kalu SS... Sayang kot nak makan.. Iskksss

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 21, 2015 delete

aiseh tawu aje Embak Es Es nih hahahaha

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
September 21, 2015 delete

kalau sS syg nk mkn bgi JM je lah

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 21, 2015 delete

rasa sayang hey nak makan hehehe

Reply
avatar