Nak bersyukur je lah...

Setiap kali ada program Karnival yang kami kena buat, walaupun ada banyak acara yang diadakan tapi takkan pernah miss acara cabutan nombor bertuah. Semua yang terlibat hadir dan mendaftar di kaunter pendaftaran pada hari tersebut layak untuk mendapat SATU nombor yang melayakkan diri masing-masing tercalon semasa sesi cabutan nombor bertuah.

Boleh dikatakan sudah 3-4 kali jugak nombor di tangan aku terpilih semasa sesi cabutan nombor bertuah tu. Rezeki barangkali. 

Bukan selalu akan jadi BERTUAH. Yang selalunya mesti tak bertuah. Setakat jadi : "Bertuah punya budak!"  ada la hahahaha

Ini antara hadiah hamper barang makanan dan barangan plastik yang nombor-nombor aku berjaya terpilih menyelit di antara nombor-nombor bertuah tu hehehe

Basikal jenama Marsstar (Mountain Bike) Orange color yang aku dapat semasa cabutan bertuah di Karnival Felda Sg Klah, Sungkai (4 November 2015).

Nasib baik bukan dapat basikal color pink cenggini. Kalau tidak memang menonggeklah setiap hari berkayuh pergi dan balik kerja hahahaha

Alhamdulillah untuk musim karnival tahun ni, terselit juga beberapa kali aku dapat bawa balik hadiah-hadiah bertuah yang disediakan pihak penganjur. Antaranya ada hamper makanan, hamper barangan plastik dan yang paling bertuah adalah dapat menang basikal hehehe

Hangat je hati kengkawan lain bila tengok nombor di tangan aku terpilih dapat menang hadiah basikal tu. Nasib baik bukan menang motor.

Kalau tidak macam iklan Power Root tu la aku buat:
"Saya menang motor"  ahaksss =P



Nak pergi Krabi?

Baru-baru ni kawan kerja aku (dari site lain) 
berpeluang menjejakkan kaki ke Thailand. 
Aku pulak? 
Macam biasalah.
Masih duduk kat kerusi dalam ofis tu. 
Hadap kerja-kerja harian. 
Punya tak bes life aku ahahaha



Kawan aku si A ni berpeluang p ke sana pon,
disebabkan dia ikat perut beberapa bulan 
untuk saving tabung ayam dia semata-mata nak pergi ke sana. 
Dah lama dah teringin katanya nak pergi 
dan akhirnya dapat jugak dia merealisasikan impian dia.

Si A pergi bawak kereta sendiri aje ke sana. Dua buah kereta. Satu dia drive dan satu kereta lagi adik dia drive. Pergi satu family dia. Saja nak cuba bawak kereta sendiri katanya. Aku pun belum sempat soal jawab dia lagi tentang pro n cons membawa kenderaan sendiri ke negara orang. Nanti kalau dia agak free sikit, aku buat sesi soal jawab. Kalau engkorang ada soalan drop kat komen nanti aku tolong tanyakan. Pengerasnye senang je : belanje kepsi kehkehkeh =P

Pastu dapatlah seketul coin purse yang comel ni special edition dari Krabi. Tak dapat jejak kaki, dapat orang yang tak lupa kat kita masa dia p travel pun jadilah nakkkkkkkk hehehe

Nak tunggu aku p sana entah bila aku pon tak tawulah nak cakap. Banyak kali jugak aku dok bercakap pasal ni (pasal nak travel jauh tapi .. ermm tapi... ermm ) 

Maybe one fine day. 
Gittewwwww =P




Nak Tahu Siapa Selalu Stalk Akaun Facebook Kita?

Aku pengguna tegar browser Chrome. Jarang sangat aku guna browser lain sebab browser yang lain selalu mengecewakan aku. Ada yang tak support adobe flash player lah, ada yang tak support Java lah dan lain-lain sebab yang membuatkan aku terus setia guna Chrome saja.

Pastu aku dapat tawu tentang Facebook Flat Extension daripada blog Ubi Badok dan kalau sesiapa pengguna tegar Chrome macam aku, bolehlah terus klik ke sini untuk dapatkan extension Facebook Flat tu. 

Mudah je step dia untuk download extension tu. Klik - klik - klik je pastu pooffff ! Tadaaaaa kikiki

Facebook Flat Extension ni kita boleh disable kan dia kalau kita nak guna balik facebook style yang biasa tu. Lepas tu pulak, layout facebook flat ni jugak bebas daripada segala iklan bersepah menyelit muncul kat celah-celah akaun facebook kita tu. Laju pon laju daripada facebook yang biasa t



Pastu pulak, baru-baru ni, ada satu new feature pulak untuk sesiapa yang menggunakan Facebook Flat Extension ni. Ada satu feature yang dinamakan 'Profile Visitors' . 

Untuk apa benda tu kan? Nampak dak tu yang dia tulis : 

"People that visit your profile most"

Nampak kan? Dari situ, kita boleh tawu siapa yang selalu stalk facebook kita. Ye dok? Tiada lagi kerunsingan tentang siapa yang selalu jadi stalker kat fesbuk kita hahahaha



NICU stands for?

Alhamdulillah dah hampir selesai semua lokasi Karnival Hari Terbuka Pusat Internet under department yang aku bekerja sekarang ni.


10 Oktober : Felda Gunung Bongsu,Kedah
11 Oktober : Felda Ijok, Selama,Perak
14 Oktober : Felda Sungai Behrang,Slim River,Perak
17 Oktober : Felda Besout 2,Sungkai,Perak
31 Oktober : Felda Trolak Utara,Sungkai,Perak
4 November : Felda Sungai Klah,Perak
7 November : Felda Besout 1,Sungkai,Perak
14 November : Felda Besout 4,Sungkai,Perak
24 November : Felda Besout 5,Sungkai,Perak

Tinggal satu lagi lokasi terakhir. Semoga dipermudahkan segala urusan nanti. Dan buat masa ni, aku masih lagi berkerja seorang diri sebab partner kerja aku masih belum dapat masuk kerja sebab bersalin baby pre-matured masa 31 Ogos haritu. 



Khabar gembira aku dapat kemarin - dia akan room in bersama baby pindah dari wad KK9 kepada wad KK8 dan baby juga sudah mampu breastfeed direct daripada ibu dia. Berat juga semakin naik. Lepas 79 hari barulah dapat stay bersama dengan baby. Touching tak touching imagine sendirilah cemane rasa dia kan.

Mohon doa daripada kawan-kawan ya :")



Na, Mintak Tolong...

Macam biasa.. Tempat kerja aku ni dah memang jadi tempat wajib untuk cecikgu terutamanya cikgu tadika mohon pertolongan sebabnye majoriti cecikgu tadika di kawasan sekitar kawasan kampung aku ni, cikgu-cikgunya berusia hampir 40-50 tahun. Maka dengan itu, apa saja yang melibatkan kerja-kerja pengkomputeran mesti terus datang ke tempat kerja aku ni sebab alasannya cuma DUA:

iaitu TAK PANDAI GUNA KOMPUTER dan TIADA MASA. 

Untuk tahun ni, aku diminta untuk tolong designkan brochure 
untuk hari pendaftaran murid tabika 
kemasukan 2016 nanti. MINTAK TOLONG DESIGNKAN okay. 
Untuk pengetahuan engkorang semua, aku memang takde ambil sebarang jurusan komputer ataupun design atau apa-apa yang seangkatan dengannya. Aku jenis explore je selagi boleh. Dan untuk itu, demi membantu cecikgu tadika sekitar sini, aku tak kenakan sebarang charge pun selalunya. Artwork & Design (yang tak seberapa daripada kepala hotak aku tu aku tak charge apa pun kat deme)

Aku ni jugak ada satu kelemahan : SUSAH UNTUK MENOLAK KALAU ORANG MINTA TOLONG (depends jugak tolong dari segi apa. kalau melibatkan kewangan memang aku tolak tanpa was-was. hahahaha) 

Entry kalini panjang lebih sikit daripada biasa. Kalau sanggup nak baca, boleh la klik readmore. Kalau tak sanggup, takyah teruskanlah kehkehkeh


Namanya Tugu Monas

Aku pernah dengar pasal Tugu Monas ni masa dengar satu lagu dari seberang tu.. apa tajuk dia aku dah lupa tapi yang aku ingat memang ada kat lirik dia : "...Tugu Monas...." hahaha haaa gitteww =P


sumber : Monas

Aku tak pernah sampai pun lagi ke Tugu Monas (Jakarta) ni. Ini pun cuma souvenier dari Incik Boss aku (Ex Boss aku yang sempoi gila dedulu tu). Incik Boss aku ni memang kalo p memana, jenis tak pernah lupa kami ex staff dia. Dia anggap kami-kami ni dah macam adik-adik / anak-anak dia. 

Haritu dia ada urusan kerja kat Bangkok-beli jugak something untuk kami. Pastu urusan kerja kat Singapore pon sama jugak. Kalini dia lepas ada urusan kerja di Indonesia -- pun ingat jugak belikan something untuk kami-kami ni semua. Terima kaseh Incik Boss. 

Terharu saya sebab Encik tak pernah lupa kami T__________T (panjang gila muka terharu. Tak taw coding cemana nak buat bagi boleh boh icon-icon yang macam kat whatsapp tu. yang ada monyet tutup mata apa semua tu) Ada sesapa taw dak? Cer kongsi cer kongsi kikiki




 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu