Nak Tahu Siapa Selalu Stalk Akaun Facebook Kita?

3:56 PM 24 Comments A+ a-

Aku pengguna tegar browser Chrome. Jarang sangat aku guna browser lain sebab browser yang lain selalu mengecewakan aku. Ada yang tak support adobe flash player lah, ada yang tak support Java lah dan lain-lain sebab yang membuatkan aku terus setia guna Chrome saja.

Pastu aku dapat tawu tentang Facebook Flat Extension daripada blog Ubi Badok dan kalau sesiapa pengguna tegar Chrome macam aku, bolehlah terus klik ke sini untuk dapatkan extension Facebook Flat tu. 

Mudah je step dia untuk download extension tu. Klik - klik - klik je pastu pooffff ! Tadaaaaa kikiki

Facebook Flat Extension ni kita boleh disable kan dia kalau kita nak guna balik facebook style yang biasa tu. Lepas tu pulak, layout facebook flat ni jugak bebas daripada segala iklan bersepah menyelit muncul kat celah-celah akaun facebook kita tu. Laju pon laju daripada facebook yang biasa t



Pastu pulak, baru-baru ni, ada satu new feature pulak untuk sesiapa yang menggunakan Facebook Flat Extension ni. Ada satu feature yang dinamakan 'Profile Visitors' . 

Untuk apa benda tu kan? Nampak dak tu yang dia tulis : 

"People that visit your profile most"

Nampak kan? Dari situ, kita boleh tawu siapa yang selalu stalk facebook kita. Ye dok? Tiada lagi kerunsingan tentang siapa yang selalu jadi stalker kat fesbuk kita hahahaha



24 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Sabrina SA
AUTHOR
November 18, 2015 delete

baru install benda ni. hahaha kak anaa ina check ina punya fb, rasa macam tak sangka pulak org2 tu stalk ina xD

Reply
avatar
Sabrina SA
AUTHOR
November 18, 2015 delete

btw kak ana, ina nak mintak izin kak ana untuk buat tutorial tentang benda ni.. boleh tak kak ana?

Reply
avatar
Ana Fatihah
AUTHOR
November 18, 2015 delete

Baru tau laa pasal ni. Nice info. ;)

Reply
avatar
November 18, 2015 delete

Wah bestnya! saya suka saya suka hahahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 18, 2015 delete

dah install ek ina? tak sangka? hahaha XD

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 18, 2015 delete

boleh boleh silakan ina :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 18, 2015 delete

moga bermanfaat utk sesama kita ;)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 18, 2015 delete

saya suka jugak hahahaha

Reply
avatar
Aiz
AUTHOR
November 18, 2015 delete

gud gud,, bila Aiz check xde sape stalk.. haha sebab Aiz bukak acc untuk tau isu semasa je.. XD

Reply
avatar
Nadira Ismail
AUTHOR
November 19, 2015 delete

thanks share.. da install da.. mohon share yer!

Reply
avatar
Cik Aisha
AUTHOR
November 19, 2015 delete

Boleh gune jgk ke utk FB thru mobile ?? atau hanya boleh utk FB yg gune browser je?

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
November 20, 2015 delete

oooo...boleh tgk ehhh...kt mobile leh jugak ke???

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 23, 2015 delete

hehe belum lagi lettew agaknye XD

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 23, 2015 delete

sama-sama amira :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 23, 2015 delete

sama-sama. moga bermanfaat utk Nadira :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 23, 2015 delete

errr untuk thru mobile tak pasti sebab belum cuba lagi hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 23, 2015 delete

untuk mobile tak sure lah Deanna sebab belum cuba hehe

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
November 29, 2015 delete

Boleh tahu siapa yg stalk kita walaupun diorang bukan friends ke? Mesti takbleh kan...So, kalau aku nak stalk org guna yg bukan friends still selamat lagi...kahkah..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 02, 2015 delete

Kalau bukan friends tak boleh lah agaknya Bro Ley.
Psstt~ sipbaikla jugak kan hahahaha

Reply
avatar
Hambe Girl
AUTHOR
October 26, 2016 delete

tunjuk ajar ku sifu.. kat hp boleh install tak?

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
November 16, 2016 delete

@Hambe Girl : kat hp sy tak try lagi hehehe

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
March 09, 2017 delete

Macam mana nak download? Kene pergi play store ke?

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
March 19, 2017 delete

ini utk browser guna pd komputer. untuk phone sy kurang pasti.

Reply
avatar