Anggaplah ia sebagai kenangan...



Aku pernah cerita pasal partner aku yang bertukar-tukar semenjak kes my first partner terpaksa berdepan dengan kes bersalin awal (pre-mature baby). 

Dan selepas first partner aku (Ida) terpaksa buat keputusan berhenti kerja atas sebab perlu fokus pada urusan baby dia, lepas tu aku dipertemukan dengan rakan sekerja baru iaitu Kak Aini.

Tapi jodoh kerja kami tak lama sebab pertengahan Disember tahun lepas, Kak Aini diarahkan untuk bertukar lokasi lain disebabkan staff di lokasi tu dapat tawaran kerja di LPPKN cawangan Kota Kinabalu, Sabah.

Dan itu salah satu sebab kenapa tahap kemurungan untuk menulis semakin bertambah-tambah. Sudahlah aku kena hadap handle kerja sorang-sorang start bulan September hingga Januari masa tahun sebelumnya.

Bila dah dapat partner kerja baru (Kak Aini), rupanya sekali lagi aku perlu hadap kena kerja sorang-sorang. Aku takdelah nak salahkan sesiapa, cumanya pada pendapat aku, pihak pengurusan atasan aku sepatutnya lebih bijak untuk handle masalah macam ni. Bukannya terus menerus pergunakan aku. 

"alaaa saya tahu awak boleh handle punye lah"

Semudah itu je ayat yang diorang lontarkan kat telinga aku.
Mau tak terbakar hati.

Tapi apakan daya, aku layankan aje lah.
Sampailah aku dapat sorang lagi partner baru.

p/s : throwback  facebook reminder awal tahun haritu. 
disebabkan mood menulis dah tergendala hampir setahun, ni lah
aku baru nak share segala mak nenek throwback =P


8 comments:

  1. fb ni saje bg imbau kn hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. fb memang rajin throwback memori dedulu hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. kadang2 untung jugak ada fb hehehe

      Delete
  3. Demand la boss up gaji Ana, cer try demand... :'3

    ReplyDelete
    Replies
    1. part nak demand up gaji memang takde kompromi.
      sebab mmg dah ada dlm T&C gaji mati gitu je sobss sobss sobss

      Delete
  4. Untung majikan ada pekerja spt Ana, harap majikan treat Ana sepatutnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnye adalah yang nampak 'kesungguhan kerja' kita ni LZ..

      Delete