Antara Feveret Aku : Pau Goreng Kacang Merah


Aku memang antara penggemar Pau Goreng Kacang Merah. Beberapa tahun sebelum ni, ada sorang makcik jiran belakang rumah aku yang aku panggil sebagai Wak Tini.

Wak Tini seorang yang berketurunan Jawa dan sangat pemurah.
Setiap kali ada buat kenduri di rumah dia, mesti takkan ketinggalan akan ada kuih pau goreng ni.
Air tangan Wak Tini memang cukup membuatkan aku tak lena tidur kalau tak dapat rasa.
Tapi awal tahun 2016 yang lepas, Wak Tini pergi meninggalkan kami semua.
Kini takde lagi Pau Goreng hasil air tangan Wak Tini.

Awal tahun haritu, aku dapat tahu ada sorang sis ni berniaga Pau Goreng Frozen.
Pau Goreng Kacang Merah pulak tu !
Mana mungkin aku biarkan cenggitu saja.
Aku pon tak buang masa terus roger sis tu.
Rupa-rupanya beliau bukanlah sis sebabnya dia sebaya dengan aku hahaha !

Pau Goreng Frozen Mama E'da namanya.
Aku dah cuba. Banyak kali.
Memang menepati citarasa aku.
Rasanya memang saling tak tumpah macam yang Wak Tini buat !
Tapi Mama E'da takde kena mengena hubungan apa-apa pun dengan arwah Wak Tini.

Semoga bisnes Mama E'da terus maju.
Hidup Pau Goreng! hahaha tetibe =P

p/s : throwback keenakan Pau Goreng Frozen Kacang Merah.
disebabkan mood menulis dah tergendala hampir setahun, ni lah
aku baru nak share segala mak nenek throwback =P 


14 Lovenote(S):

  1. macam dorayaki la ni, versi melayu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mcm dorayaki tp yg versi melayu hehe

      Delete
  2. meh share contact Mama E'da, bole kami2 mencuba sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. 010-3785930 atau FB dia Zul Ida

      Delete
  3. Nyamm nyumm.. Sedap nyee.. Tgh lapar pulak tu ni.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. sep sikit! *high five* hehe

      Delete
  5. Wah sedap tu ..salu makan pau kukus ..ni pau goreng sedapnya😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana suke gak pau kukus tp yg pau kat dlm pengukus yg kat kedai2 mkn tu la hehe. pau goreng pon power rasa dia sbb lps goreng tu pns2 berasap, meleleh je inti dia hehe

      Delete
  6. Ohoo pau kalau digoreng jadi lebih sedap rupanya... baru tau, nanti nak cuba la hehehe X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah pau digoreng sedap plain !

      Delete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu